BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı

17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, aşırı hız sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedince önce kaldırımda yürüyen bir gence ardından ağaca çaptı.

Abone ol

Kaza, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Uluyayla Caddesi üzerinde meydana geldi.

Bilal A. (17), babasına ait 42 KH 988 plakalı otomobili izinsiz alarak arkadaşı Ahmet Atakan B. (18) ile birlikte gezmeye çıktı. Evlerinin yakınında bulunan caddede dolaşırken aşırı hız yaptığı ileri sürülen Bilal A. direksiyon hakimiyetini kaybedince önce kaldırımda yürüyen Mustafa Gündoğdu'ya (16) daha sonra da yol kenarında bulunan bir ağaca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobilden yola fırlayan sürücü Bilal A. ağır yaralanırken, otomobilin çarptığı yaya Mustafa Gündoğdu ve Ahmet Atakan B. de hafif yaralandı. Başını yere çarparak bir süre baygınlık geçiren sürücü Bilal A.'ya ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Başının altına sünger konularak rahat etmesi sağlanan Bilal A. sağlık görevlilerinin gelmesiyle ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne, diğer yaralı Mustafa Gündoğdu ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hafif yaralanan Ahmet Atakan B. hastaneye gitmek istemeyince olay yerinde bırakıldı.

Ağaca çarparak ön bölümünde büyük çapta hasar meydana gelen otomobil, çekici yardımıyla otoparka çekildi. Kazada yaralanan sürücü Bilal A.'ya, ehliyetsiz araç kullanmak ve yaralamalı kazaya karışmaktan işlem yapılacağı öğrenildi.