BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'in Dereleri kışa hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi,Meles, Arap, Manda ve Mavişehir derelerindeki balçıkları temizleyerek kış hazırlığına başladı.

Abone ol

Derelerde gerçekleştirdiği ıslah ve temizlik çalışmalarıyla, geçtiğimiz kış aylarında yaşanan yoğun yağışların kent içinde sıkıntısız bir şekilde atlatılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki kış için de önlemlerini artırdı.

Meles, Arap, Manda ve Mavişehir derelerinin dibinde biriken balçıkları temizlemek ve Körfez’e kum-çakıl girişini önlemek için temizlik çalışmaları başlatıldı.

Geçtiğimiz aylarda Meles Deresi’nin Sümerbank yanındaki kısmında uzun bomlu kepçe ile temizlik çalışması yapan İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, derenin Hilal Kavşağı ile Sümerbank körprüsüne kadarki çıkışına kadar olan bölümde de balçık temizliğini tamamladı. Derenin ağzı yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sedde ile kapatılıp içindeki su boşaltıldı ve derenin içindeki çamur yine uzun bomlu kepçe ile temizlenemeye başlandı. Karşıyaka’da Mavişehir konutlarının bulunduğu alandan geçen Mavişehir Deresi’nde de yine dere ağzı sedde ile kapatılarak temizlik çalışması tamamlandı.

Arap Deresi’nin Halkapınar Su Fabrikası’ndan itibaren Meles Deresi ile birleştiği 1.5 kilometrelik bölümünde de temizlik çalışmalarını yürüten ekipler, Meles Deresi’nin Şehitler Caddesi ile Liman Caddesi arasındaki bölümü ile İzmir Adliyesi’nin karşı tarafında yer alan ve 2. Sanayi Sitesi içinden geçen Manda Çayı’nda da temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalar bir ay içerisinde tamamlanacak.

Temiz Körfez için her yaz derelerde temizlik çalışması yaptıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri “Atılan malzemeler ve yağışlarında etkisiyle içerisi katı atık dolan derelerimizde, her yaz olduğu gibi bu yıl da ciddi bir temizlik çalışması yapıyoruz. Böylece bir yıl içinde biriken atıkların yağışlarla birlikte Körfez’e akma riskini önlüyoruz ve dereleri koku kaynağı olmaktan çıkartıyoruz. Bu uygulamayı zaman zaman tekrar ederek Körfez’i korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.