BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.394,43
HABER /  POLİTİKA

Apo serbest bıraktı peki BDP?

Güneydoğu'da kafalar karışık... Terör örgütü lideri Öcalan, referandumda halkı serbest bıraktı ama BDP boykot ısrarını sürdürüyor.

Abone ol

Öcalan, referandumda kararı halka bıraktı, ancak BDP boykot çağrısından vazgeçmiyor. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren BDP lideri Demirtaş, "Sen Meclis'te grubu bulunan bir partiyi terörist ilan edersen, ben o partiyle görüşmem dersen, sen o partinin tabanına hakaret edersen, elbette ki o parti de seni boykot eder" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül üzerinden "evet" oyu istemesini de eleştiren Demirtaş, Diyarbakır cezaevinde yaşananları hatırlatarak, şunları söyledi:

KARGALAR BİLE GÜLER

“O gün orada Kenan Evren faşizmine direnen o yiğitler varken, Tayyip Erdoğan top oynuyordu. 12 Eylül faşizminin kol gezdiği günlerde faşizme alkış tutanlar meydanlara çıkmış, 'Biz darbecilerden hesap soracağız' diyorlar. Kusura bakmayın ama buna kargalar da güler.

ERDOĞAN'A KIRMIZI KART

Kenan Evren, o anayasaya 'Herkes Türk'tür herkesin dili de Türkçedir' demiş. Bunu kim demiş Kenan evren demiş peki 30 yıl aradan sonra Tayip Erdoğan, Tek Millet tek dil diyor. Peki Kenan Evren'den farkın ne senin? Bunlar senin kırmızı çizgilerinse biz de sana kırmızı kart göstermez miyiz?"

APO POSTERLERİ AÇTILAR

Ergani'de halka seslenen Demirtaş, af tartışmaları konusunda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Önce 80 yıldır yapılan zulümler için siz bu halktan af dileyin" çağrısında bulundu.

DTP'nin Ergani'daki mitinginde yine alışıldık görüntüler vardı. Mitingte, Öcalan posteri ile PKK bayrakları açıldı.