BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Başbakan'a dobra adam dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ayşe Arman'a verdiği röportajda, Başbakan'ın en sevdiği yönlerini açıkladı.

Abone ol

Meydanlarda Başbakan Erdoğan'a sık sık 'Recep Bey' diye çatan CHP Lideri Kemal Kılıçdarıoğlu bu kez tam tersini söyledi: Dobra adam...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın "Başbakanın en beğendiğiniz yönü nedir?" sorusunu Kılıçdaroğlu şöyle cevapladı: "Aklına geleni rahatlıkla söylemesi ve dobra dobra bir adam kimliği sergilemesi."

BAŞBAKAN OLUNCA 'RECEP'LEŞTİ

"Siz, Başbakan ile yazlıkta komşu olsanız, anlaşabilir miydiniz?"
sorusuna CHP Genel Başkanı, şu ifadelerle cevap verdi: "Evet, Tayyip Bey olduğu sürece anlaşırız. Hiçbir sorunumuz olmaz. Ama Recep Bey’le anlaşma şansımız yok. Tayyip Bey, halktan kopmamış biri. Hepimiz gibi. Normal, sıradan, ama Başbakan olduktan sonra bu kimliğini unuttu, 'Recep'leşmeye başladı, Recep Bey oldu! Yurttaşlarına bağırıp çağırdı, azarladı, tehdit etti, yaşamı farklılaşmaya başladı, başka bir kimliği çıktı ortaya" dedi.

AKP’nin içinden de kendilerine çok sayıda yolsuzluk dosyası geldiğini belirten Kılıçdaroğlu,

"Dillendiremedikleri için, cesaret edemedikleri için dosyalar geliyor. Biz de bakıyoruz. Ama her an bir dosya çıkarmıyoruz. Çünkü sürekli yolsuzluk dosyaları çıkarırsanız, insanlar alışıyor, sıradanlaşıyor, haber değeri kalmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu röportajda, yeni transfer olmuş bir futbolcu gibi enerji dolu olduğunu söyledi.