BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Kene kabusu geri döndü!

Adapazarı’nda 1 hafta önce ailesi İle birlikte gittikleri piknikte kendisini ısıran keneyi çekip alan kıza Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi kondu.

Abone ol

Adapazarı’nda 1 hafta önce ailesi İle birlikte gittikleri piknikte kendisini ısıran keneyi çekip alan 14 yaşındaki S.S., adlı kıza Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Ankara’ya sevk edildi.

Geçen hafta ailesi ile birlikte pikniğe giden ilköğretim okulu öğrencisi S.S. piknik dönüşü vücuduna yapışan keneyi çekip aldı. 1 gün sonra pazar gecesi rahatsızlanan öğrenci, yüksek ateş, kusma ve titreme şikayetiyle ailesi tarafından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede acil serviste muayene edildikten sonra evine gönderilen S.S.’nin şikayetlerinin artması üzerine ailesi yeniden aynı hastaneye götürdü ve burada yapılan tahlillerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bu hastanede yapılan tetkiklerde KKKA teşhisi konulan öğrenci 3 gün sonra Çarşamba günü Ankara Siyami Ersek Hastanesi’ne sevk edildi. İlköğretim okulu öğrencisinin hastanede tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Bu teşhisle Sakarya’da ilk kez Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı görüldüğü belirtildi.