BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.475,89
HABER /  EKONOMİ

Arapların yeni gözdesi Sapanca!

Türkiye’nin önemli doğal güzellikleri arasındaki Sapanca Gölü’nden adını alan Sapanca ilçesi, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.

Abone ol

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada, coğrafi yapısı dolayısıyla önemli doğal güzellikleri barındıran ilçenin turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

"Sapanca, özellikle Ortadoğu’dan gelen ziyaretçi ve turistlerimiz için çok cazip bir kent” diyen Büyük, "Bu bölgenin gerçekten dikkat çekici güzellikleri var. Denizi, nehri, gölleri, ovaları, dağları ve termal tesisleri var. Yani tüm güzellikler Sakarya’da" şeklinde konuştu.

"Yabancı yatırımcıların da ilgisi oldukça yüksek"

Büyük, Ortadoğulu ve çeşitli ülkelerden yatırımcıların Sapanca’da inceleme yaptığını belirterek, turistlerin geçmişten beri Sapanca’ya ilgi duyduğunu anlattı.

"Sapanca, bu işin en zirvedeki bölgesi" diyen Büyük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son dönemde özellikle konaklamak için tesislerde kalanlar daha fazla zaman geçiriyor Sapanca’da. Yabancı yatırımcıların da ilgisi oldukça yüksek. Sapanca’nın tanıtımını çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Ortadoğu için yaptığımız tanıtımlar çok önemli oldu. Şu anda ciddi bir ilgi var Sapanca’da. Yabancı yatırımcılar geliyor. Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek turizm tesisleri olacak.

Diğer yatırımlar da hayata geçecek. Bu şekilde doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sapanca, turizm destinasyonu haline gelecek. İstanbul’a da çok yakın ve ulaşım problemi yok. Yeni turizm yatırımlarının süreçleri devam ediyor."