BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.431,32
HABER /  DÜNYA

Anonymous, İsrail'e savaş açtı

Hacker grubu Anonymous, İsrail’i hedef alan bir dizi siber saldırı başlattı ve İsrailli hackerlar karşı saldırıda bulundu.

Abone ol

İsrail'in Filistin politikasını protesto etmek için yoğun bir siber saldırı düzenleyeceğini duyuran Anonymous, hafta sonunda İsrail kurumlarını hedef aldı.

İsrailli yetkililer, saldırıların ciddi bir hasara yol açmadığını bildirdi.

İsrail hükümetine bağlı Ulusal Siber Büro'dan İshak Ben İsrail, hackerlerin kilit önemdeki siteleri çökertmeyi başaramadığını kaydetti.

GERÇEK BİR HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL

Ben İsrail, “Şu ana dek, zaten bizim de tahmin ettiğimiz gibi gerçek bir hasar söz konusu değil. Anonymous'un ülkenin yaşamsal öneme sahip altyapısına zarar verecek yeteneği bulunmuyor. Zaten niyetleri bu olsaydı, saldırıları önceden haber vermezlerdi. Onlar sadece kendileri için önemli buldukları konularda medyada ses getirmek istiyor” şeklinde konuştu.

Anonymous grubunun adını kullanan kişiler internette yaptıkları duyurularda, grubun 7 Nisan'dan başlamak üzere İsrail'e saldırı düzenleyeceğini bildirmişti.

İsrail İstatistik Dairesi'nin sitesi sabah saatlerinde çalışmadı ancak hacklenip hacklenmediği henüz kesin olarak bilinmiyor. Basında yer alan haberlerde, Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve bankalara ait sitelerin gece saldırıya uğradığı ancak büyük bölümünün tehlikeyi püskürttüğü belirtildi.

ALLAH ELEKTRONİK SAVAŞÇILARIN AKILLARINI VE ÇABALARINI KORUSUN

Hamas ise saldırıyı memnuniyetle karşıladı. Gazze'deki hükümet sözcüsü, “Allah elektronik savaşçıların akıllarını ve çabalarını korusun” şeklinde konuştu.

Alman Der Spiegel dergisinde yer alan haberde ise, İsrailli hackerların, saldırının koordine edildiği opisrael.com adlı sitenin serverlarına erişim sağladığını yazdı.

Ben Gurion Üniversitesi ağ güvenliği ve kriptografi uzmanı Şlomi Dolev, bu tür saldırıların daha da yaygınlaşacağı görüşünde. Aynı zamanda IBM gibi firmaların araştırma bölümlerini ve üniversiteleri bir araya getiren Ünversiteler Arası İletişim Merkezi'nin Başkanı olan Dolev, merkezden 40 kadar güvenlik uzmanının 'saldırganlarla oynamayı' dört gözle beklediğini söyledi.