BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süreçle birlikte Türkiye'nin gözü burada

Diyarbakır çevre yolunda incelemede bulunan Bakan Eker, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm süreciyle Türkiye'nin gözü bölgeye döndü, özel sektör yatırımları konusunda büyük ilgi var" dedi.

Eker, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki kamu yatırımların hızla devam ettiğini, kendisinin de kente her gelişinde sık sık bu yatırımları yerinde incelediğini söyledi.

Çözüm sürecinin bölgeye her yönüyle büyük katkısı olduğunu kaydeden Eker, şöyle konuştu:

ÇÖZÜM SÜRECİYLE TÜRKİYE'NİN GÖZÜ BÖLGEYE DÖNDÜ

"Çözüm süreciyle Türkiye'nin gözü bölgeye döndü, özel sektör yatırımları konusunda büyük ilgi var. Bunun yanı sıra kamu yatırımları da devam ediyor. Diyarbakır çevre yolunun, 29 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa-Batman bağlantı yolu yapılıyor. Tek şeriti yıl sonunda tamamlanacak. Bu yol sadece bağlantı kavşaklarıyla birlikte 150 milyon liraya mal olacak. Şehir içerisindeki kavşakların 3 tanesi hizmete açıldı, 5 kavşak ise iki ay içerisinde hizmete girecek. Diğer kavşağın alt yapı çalışmaları sürüyor. Bu yol ve kavşaklar için yapılan harcama 450 milyon liraya ulaşacak. Havalimanı terminal binamız 2014 sonuna kadar tamamlanacak. Diyarbakır Organize Besi Bölgesi'nde üretim tesisleri yapılıyor. Sulama kanalları yıl sonunda tamamlanacak."

YER YEŞİL, GÖK MAVİ

Bakan Eker, Diyarbakır'a ilginin her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Büyük yönelme var. Dün Ulu Cami'de İstanbul ve Manisa'dan gelen kalabalık heyetlerle karşılaştık. Diyarbakır'ın kültürel olarak gölgede kalan konuları artık gündeme geliyor. Bu bahar, Diyarbakır'ın güzelliklerini, tarihi hazinelerini görmenin zamanı. Yer yeşil, gök mavi. Tam bir bahar yaşanıyor, sokaktaki vatandaşta da iş adamında da güzel hava var" diye konuştu.

Eker, incelemeleri sırasında yanına gelen köylülerle Kürtçe sohbet etti. Köylülerin, yolun geçeceği arazilerinin kamulaştırılması yerine kendilerine hazine arazisi verilmesi talebi üzerine Bakan Eker, arazi toplulaştırma çalışmalarından sorumlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çelik'e talebi değerlendirmesi için talimat verdi.