BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kendileri küçük hedefleri büyük!

23 Nisan etkinlikleri münasebetiyle Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in makam koltuğuna 3 öğrenci oturdu.

Abone ol

Başkan Şahin'in makamına oturan ilköğretim öğrencileri Buse Bozkuş, Mertcan Çete ve Goncanaz Ağbal renkli görüntüler yaşattı. Kısa bir süreliğine de olsa belediye başkanı olan öğrenciler tüm çocukların bayramını kutlayarak gerçek bir belediye başkanı gibi ilçede yapılması gereken çalışmaları tek tek beraberindekilere anlattı.

Özellikle yapmak istediği projeler hakkında konuşma yapan 8. sınıf öğrencisi Buse Bozkuş, yaptığı tespitler ve yapacağı icraatlarıyla büyük ilgi gördü. Minik öğrenci Buse, belediye başkanı olarak Pendik’in daha güzel ve gelişmiş bir ilçe olması için çalışacağını belirterek; altyapı, ışıklandırma, ulaşım ve sağlık sorunlarına önem vereceğini kendine has üslupla anlattı.

Çocukların eğlenebilecekleri alanlar yapacağını da söyleyen Buse, onları okumaya özendirip aynı zamanda yeteneklerini de ortaya çıkaracak çalışmalar düzenleyeceğini söyledi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Buse önemli bir konuya daha dikkat çekti. Olası bir depreme karşı yapacağı çalışmaları da anlatan Buse; “Seminerler düzenleyerek insanların bilinçlendirilmesini sağlayacağım. Depremden sonra insanların ihtiyaçları için hazırda yiyecek, giyecek gibi malzemeler bulundururum.”dedi.

Yaşlıları da unutmadı

Makam koltuğunda aklındaki proje ve çalışmaları tek tek açıklayan ‘Belediye Başkanı’ Buse Bozkuş’un belki de en anlamlı icraatı yaşlılarımızla ilgili projesi oldu. İlçedeki huzur evlerinin sayısını yeterli sayıya ulaştırıp, yaşlılara ücretsiz sağlık hizmeti sağlayacağını söyleyen Buse’nin bu düşüncesi Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve beraberindekilerden tam not aldı. Yaklaşık bir saat süren anlamlı organizasyon, Buse’den sonra, 6. sınıf öğrencisi Mertcan Çete ve 1. sınıf öğrencisi Goncanaz Ağbal’ın da makam koltuğuna oturarak fotoğraf çektirmesiyle son buldu. Minik öğrencileri uğurladıktan sonra anaokulu öğrencilerini de ağırlayan Başkan Şahin, onlarla tek tek makam koltuğunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Şahin; “Özgüvenini kazanan çocuklarla daha güçlü bir ülke

Erol Türker ilköğretim okulu öğrencileri Buse Bozkuş, Mertcan Çete ve Goncanaz Ağbal makam koltuğuna oturup planladıkları icraatları anlatmalarının ardından Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocukların düşüncelerinden oldukça etkilendiğini belirten Başkan Şahin, sağlıklı bir neslin vurgusunu yaparak; “Çocukların geleceğini aydınlık tutabilmemiz için onları bilinçli ve sorumlu birer birey olarak topluma kazandırmamız gerekiyor. Özgüvenini kazanan çocuklar ile daha güçlü bir ülke olacağımıza eminim. Bugün, onların günü ve tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.’ dedi.