BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşaklı hayırseverler okul yaptırdı

Ulubey Din Bilimleri Öğrencilerine Yardım Derneği tarafından Ulubey ilçesinde yaptırılan 18 derslikli okul binası, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Abone ol

Uşak Valiliği Toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, Uşak’ta Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında hayırseverlerin, vatandaşların ve derneklerin yaptığı yatırımların devam ettiğini kaydetti.

Vali Çakacak konuşmasına şöyle devam etti; “Ulubey İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan 10 derslikli bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Bu okulda eğitim gören öğrenciler Atatürk Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde eğitimlerine devam ettiler. Ulubey Din Bilimleri Öğrencilerine Yardım Derneği tarafından maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL’ye olan 18 derslikli okul yıkılan binanın yerine yapıldı ve bugün imzaladığımız protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı’na devrini sağlamış olduk” dedi.

Devri yapılan binanın 18 Derslikli modern bir yapı olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, “En son teknoloji ile yapılan bina içersinde 18 derslik, laboratuarlar, kütüphane, rehberlik servisi bulunuyor. Öncelikle Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Valilik adına teşekkür ediyorum. Uşak’ta bu şekilde eğitim hizmetlerine dönük yapılan yardımların devam etmesini arzuluyorum. Eğitime yapılan yatırım Ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Bu nedenle yatırımların en güzeli ve en hayırlısıdır” dedi.