BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Valilik ile belediyenin su savaşı

Van'da Valilik ile Belediye Başkanının su kavgası büyüyor. Valiyi suçlayan belediye başkanına sert cevap var.

Abone ol

Van Belediyesi ile Valiliği ana isale hattı yapımı nedeniyle karşı karşıya geldi.

Van Belediye Başkanı Kaya, “Burada bize karşı organizeli bir tertip var ve bunun yürütücüsü Van Valisi. Biz ve halkı karşı karşıya getirmek isteyenler avuçlarını yalasınlar” dedi.

Kaya’nın sözlerine cevap gecikmedi. Van Valisi Münir Karaloğlu belediye başkanının ifadelerini çirkin ve seviyesiz bularak, “Van Valisi olarak, belediyecilik tecrübemi, kendilerine açacağımı beyan etmiştim. Halen beyan ediyorum” resti çekti.

Valilik ile belediyeyi karşı karşıya getiren konu ana isale hattı yapımı. Hat belediye ile valilik tarafından yapılacaktı. Ancak Belediye Başkanı Kaya’nın iddiasına göre Valilik çalışma başladıktan birkaç saat sonra ödenek yok açıklamasında bulundu. Bu açıklama ile hedeflenen ise halkı belediyeye karşı sokağa dökmek.

VALİ'DEN TECRÜBE RESTİ

Van Valisi belediye Başkanını sözlerine bugün yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Vali’nin açıklaması şöyle:

“Van’ımız çok boyutlu problemleri olan, büyük bir şehir. İçme suyu altyapımızın da maalesef problemleri var. Ana isale hattına bazı köylerin bağlantı yapması, dolayısı ile şehre gelen su miktarı ve basıncının düşmesi bu problemlerden biri.

Bütçesi İl Genel Meclisi tarafından yapılan İl Özel İdaremiz ve Van Belediyemiz arasında bu problemin çözümü için Temmuz 2009 tarihinden itibaren çeşitli çalışmalar yapılmıştır.

Temelli çözüm için gereken bütçenin 22 milyon lira olduğu tespit edilmiştir. Konunun bütün tarafları, bu bütçenin Özel İdare imkanları ile karşılanmasının mümkün olmadığını bilmektedir.

Valiliğimiz problemin çözümü ile ilgili Van Belediyesi’nin görevlileri ile Vali düzeyinde görüşmeler yapmıştır. Buna karşılık, Belediye Başkanımız Bekir Kaya konuyu bizimle müzakere etmemiş, herhangi bir görüşme talebinde bulunmamıştır.

Hal böyleyken, problemin çözümü için herhangi bir girişimi olmayan Belediye Başkanı Bekir Kaya, düzenlediği toplantıda, şahsım ve Valilik makamına yönelik çirkin ve seviyesiz ithamlara yer vermiştir.

Bu iddialar, kendisine yakışmayan iftiralardan başka bir şey değildir.
Van’ın problemleri, gereksiz polemiklerle çözülemeyecek kadar büyük ve önemli.

Van Valisi olarak, belediyecilik tecrübemi, kendilerine açacağımı beyan etmiştim. Halen beyan ediyorum.

Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisi Başkanımızı; şahsım ve valiliğimizi siyasi bir taraf olarak görmekten vazgeçmeye, Van için beraberce hizmet, eser üretmeye davet ediyorum."