BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde ağlatan veda toplantısı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için Türkiye'ye gelen dünyanın çocuğu hüzünle ayrıldı.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Festivaline katılan konuk ülkelerin çocukları ve temsilcileri veda niteliği taşıyan kahvaltıda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile bir araya geldi. Kahvaltıda Kocaeli’den ve arkadaşlarından ayrılmanın çok zor olduğunu söyleyen konuklar gözyaşlarını tutamadı.

DUYGUSAL KONUŞMALAR
Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’de bulunan 41 ülkenin çocukları organizasyonun sona ermesinin ardından ülkelerine geri dönmeye başladı. Bu kapsamda konuk ülkelerin çocukları ve grup liderleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile buluştu. Oldukça duygusal konuşmaların yapıldığı toplantıda misafir grup liderleri ve çocuklar Kocaeli’den ayrılmanın çok zor olduğunu belirtti. Ağlayan misafir çocukları Başkan Karaosmanoğlu teselli etti.

AYRILSAK DA BERABERİZ
Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Umarım hepiniz memnun kalmışsınızdır. Sizleri memnun edebildiysek bizde gerçekten bundan çok büyük mutluluk duymuş olacağız. Ayrılsak da beraberiz. Her zaman sizi şehrimize, ülkemizde bekliyoruz. Ülkenize gittiğinizde bizden ailenize kucak dolusu sevgiler götürün. Dünyanın 41 ülkesinden 1000’nin üzerinde çocuğu biz Kocaeli ağırlamakla dünya barışına, kardeşliğine önemli bir katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Hem insanların hem de kültür ve toplumların tanışması, kaynaşması bakımından çok önemli bir festivaldi. Biz sizleri hiç unutmayacağız. Umarım sizler de bizleri unutmazsınız” ifadelerini kullandı.

5 GÜN MAHSUR KALMAMIZA DEĞDİ
Festivale katılan çocukların konuşmalarında ise oldukça duygulu dakikalar yaşandı. Azerbaycan kafile yetkilileri çocukların festivalde yaşadıkları günleri hiçbir zaman unutamayacağını belirterek Kocaeli’den ayrılan her çocuğun bir Türkiye olduğunu söyledi. Meksikalı yetkili ise kül bulutu nedeni ile 5 gün Amsterdam Havalından mahsur kaldıklarını ifade ederek bütün bu zorluklara rağmen gelmelerine değdiğini açıkladı. Meksikalı grup lideri daha önce de bu tarz festivaller için Türkiye’ye geldiklerini fakat Kocaeli’de yapılan bu organizasyonun her şeyi ile mükemmel olduğunu söyledi.

BAŞKAN TESELLİ ETTİ
Türkçe Olimpiyatları’nın finalisti Moğolistanlı çocuk ise ayrılacağı için çok mutsuz olduğunu söyleyerek, “Çok güzel günler yaşadık, Unutulmaz arkadaşlıklar yaşadık. Bu festivali bizlere sunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na teşekkür ederim” dedi. Konuşmasını ağlayarak yapan Moğolistanlı çocuğu Başkan Karaosmanoğlu, “Önümüzdeki festivale de gelirsiniz” diyerek teselli etti. Arnavutluk kafilesinden gelen yetkili ise “Buraya geldiğim için çok heyecanlıydım. Uçağa bindiğim ana kadar inanamadım. Buradaki misafirperverliği, arkadaşlığı asla unutmayacağım” dedi.