BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fatsa'dan Güneydoğu'ya uzandılar

Fatsa Devlet Hastanesi personeli, kültür etkinlikleri kapsamında Dr. Gökhan Koçer ve sağlık personeli Hüseyin Öztürk'ün organizasyonuyla Güneydoğu gezisi yaptı.

Abone ol

22 Nisan Perşembe günü Fatsa Devlet Hastanesi önünden 4 doktor 68 personel ile başlayan Güneydoğu gezisinde sırasıyla Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinin tarihi ve kültürel yerleri gezildi.

Fatsa Devlet Hastanesi personeli geziye Adıyaman'da bulunan 2 bin 100 rakımlı Nemrut Dağı'na tırmanarak güneşin doğuşunu izleyerek ve Nemrut heykellerini inceleyerek başladı. Ancak buradaki olumsuz hava şartları heyete zor anlar yaşattı. Kafile, gezinin birinci gününde daha sonra Arsamia Mağarası, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüs Anıt Mezarı'nı gezdi. Gezinin birinci günü Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin gezilmesiyle sona erdi. Fatsalılar, gezinin ikinci gününe Atatürk Barajı'nı ziyaret ederek başladılar.

Daha sonra Şanlıurfa Harran Kültür Evleri, Şeyh Hayal El Harrami Hazretleri Türbesi ve Balıklı Göl gezildi. Gezinin ikinci günü Şanlıurfa Konuk Evi'nde düzenlen Sıra Gecesi ile sona erdi. Fatsa heyeti Güneydoğu gezisinin üçüncü ve son gününde ilk olarak Mardin'de bulunan Deyrul Zafaran Manastırı'nı ziyaret etti.

Daha sonra Mardin Kalesi ve Tarihi Ulu Camii'ni inceleyen ekip, günün akşamında Fatsa'ya dönüş yaptı. Geziyi organize edenlerden biri olan Dr. Gökhan Koçer, gezinin Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi ve kültürel yerlerinin gezilmesi bakımından son derece faydalı olduğunu belirtirken, Sağlık Memuru Hüseyin Öztürk ise 4. kez gezi düzenlediklerini söyledi.