BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Köylü kadınlar okumayı çok sevdi

Balıkesir'de "Okuyalım Gelişelim" projesi başlatan sınıf öğretmeni Fatma Özdemir, şimdi köylülere kitap yetiştiremiyor.

Abone ol
Balıkesir merkeze bağlı Yağcılar köyünde velilere yönelik, "Okuyalım Gelişelim" projesi başlatan sınıf öğretmeni Fatma Özdemir, şimdi köylülere kitap yetiştiremiyor.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerindeki "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde 2009 Eylül ayında kendi imkanlarıyla başlattığı projeyle köydeki velilere kitap okuma alışkanlığı kazandıran Yağcılar İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğretmeni Özdemir, duyarlı vatandaşlardan kitap yardımı bekliyor.

Bin kişinin yaşadığı 230 haneli köydeki bu duruma en çok öğrencilerin sevindiğini belirten Özdemir, kampanyanın ardından velilerin çocuklara karşı davranışlarının değiştiğini söyledi. Okuma alışkanlığı kazanan velilerin bilinçli de olduklarına ve olayları sorgulamaya başladıklarına dikkat çeken Fatma Özdemir, "Önceleri çevre baskısı nedeniyle velilerimiz kampanyaya olumlu bakmadı ancak okumanın keyfine varınca dört elle sarıldı. Anne ve babalar, önceleri haftada bir gün 20 dakika kitap okumaya başladı. Daha sonra bu uygulamaya hiç aksamadan devam ettik." dedi.

Kitap okuma programına ilave olarak çocuk eğitimi ve iletişimi üzerine seminer ve toplantılar düzenlediklerini de kaydeden Özdemir, bu etkinliklere de katılımın yüksek olduğunu dile getirdi. Anne ve babalarıyla kitap okuyan öğrencilerin çok mutlu olduğunu ve okuldaki başarı grafiklerinin gözle görünür şekilde yükseldiğini dile getiren Fatma Özdemir, bu durumun kendilerini de son derece memnun ettiğini vurguladı.

Hayırseverlerden köye kitap bağışı beklediklerini ifade eden Özdemir, "Bu kampanya boyunca kendi imkanlarımla kitaplar temin ettim ancak bunu bir yere kadar yapabiliyorum. Evlerinde okumadığı kitapları bulunan hayırsever vatandaşlarımızdan, bu konuya duyarlı olmaların bekliyoruz." şeklinde konuştu. Kampanyanın ardından Okul Müdürü İbrahim Arslan, Köye Muhtarı İsmail Çalışkan, Okul Aile Birliği Başkanı Alaettin Çakıcı ve diğer köylülerin katıldığı bir törenle velilere plaket verildi.