BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkari'de Aşı Haftası etkinlikleri

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Eren Karpuzoğlu, ailelerin aşı yapan sağlık personeline yardımcı olmasını istedi.

Abone ol

Makamında sağlık çalışanlarıyla birlikte basın mensuplarına Aşı Haftası kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Osman Eren Karpuzoğlu, Türkiye'nin uzun yıllardan beri aşı ile korunabilen hastalıklarla mücadeleye büyük önem verdiğini söyledi.

Sağlıklı nesiller için çalıştıklarını belirten Dr. Osman Eren Karpuzoğlu, "Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) kapsamında 2005 yılı sonuna kadar 7 hastalığa karşı aşılama yapılıyordu. 2008 yılı itibarı ile bu sayı 11'e yükselmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 21 Haziran 2002 tarihinde Türkiye'ye bu hizmetler doğrultusunda 'Poliodan (Çocuk Felcinden) arındırılmış bölge' sertifikası verilmiştir. Ülkemizde 2002 yılından bu yana kızamık ile 2006 yılından bu yana ise kızamıkçık ve doğumsal kızamıkçık sendromu ile mücadele edilmektedir" dedi.

Beşincisi yapılacak olan Aşı Haftası'nda eksik aşılı çocuklara ulaşmak ve hakları olan bu hizmeti onlara sunmayı amaçladıklarını ifade eden Dr. Karpuzoğlu, "Uygulayıcısı ve takipçisi olarak halkımızdan beklentilerimiz, aşılamanın önemini ciddiye alalım. Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. Aşı Haftası'nda aşılama şansını kaçıranlar var ise, aşılanmaları için sağlık kuruluşlarına götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılamanın vazgeçilmez olduğunun farkında olalım. Aşılama ile önlenebilir hastalıkların, çocuklarımızın ve ailelerimizin korkulu rüyası olmasına seyirci kalmayalım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte adım atalım” ifadelerini kullandı.

İlköğretim 8. sınıfa kadar okuyan bütün çocuklara hepatit B, verem savaşı, beşli aşı karması, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve oral polio yapılacağını kaydeden Dr. Karpuzoğlu, ayrıca erişkinlere de difteri-tetanoz aşısı vurulacağını kaydetti.

Dr. Karpuzoğlu, ayrıca çocuklar arasında hafta etkinlikleri kapsamında resim ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini sözlerine ekledi.