BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.411,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa Uludağ yeniden yapılanıyor

Kayak ve kış turizminin neredeyse ilk adresi Uludağ üst yapısıyla ilgili belediyenin projesi tamamlandı.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın üst yapısıyla ilgili projeleri hazırladıklarını belirterek, çalışmalara başlamak için yetki beklediklerini bildirdi.

Altepe, 1 yıllık çalışmalarını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, raylı sistemin yaygınlaştırılması, yeni yol açma, mevcut yollarda yapılan genişletme çalışmaları, yeni teleferik hattı projesi ve Yunuseli Havaalanı'nın yeniden kente kazandırılması gibi çalışmalarla ulaşım sıkıntılarını bir bir giderdiklerini kaydetti.

Altepe, Bursa'nın gerçek kimliğini oluşturan tarihi mirasın restore edilerek geleceğe taşınması kapsamında 250'ye yakın yapıda çalışma başlatıldığını bildirdi.

Altepe, şöyle konuştu:
''Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesinin 'yeniden inşa' projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürüyor. Ulaşım yatırımlarından tarihi mirasa, altyapıdan kültürel organizasyonlara, spordan sosyal sorumluluk projelerine kadar geniş bir yelpazede ele alınan çalışmalar yeni bir bakış açısıyla yorumlanarak Bursa'nın gerçek kimliği ortaya çıkarılıyor.''

EN ÖNEMLİ SPOR MERKEZİ

Sosyal hizmet projelerle ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştuklarını dile getiren Altepe, Bursaspor'un yanı sıra spora ve sporcuya sağlanan desteklerle Bursa'nın Türkiye'nin en önemli spor merkezlerinden biri olma özelliğinin güçlendirildiğini kaydetti.

Recep Altepe, halkın mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''Biz bu şehrin patronu değil yöneticisiyiz. Sizlerden aldığımız güçle, Bursa'yı özgün değerleriyle birlikte geleceğe taşıyacağız. Çözülemeyen sorunlar çözülüyor. Halkla toplumla diyalog için elimizden geldiği kadar gayret ediyoruz. Ulaşılabilir olmaya çalışıyoruz. Sorunları yerinde tespit ediyoruz. Kendimize göre önemli projeler üretirken halkın taleplerini de göz önünde bulunduruyoruz. Ürettiğimiz tüm projelerde ve yatırımlarda, şeffaf yönetim anlayışımızın bir ürünü olarak Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, muhtarlar ve akademik odaların görüşleri alınmaktadır."

ULUDAĞ'DA YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Uludağ ile ilgili geçen yıl Çevre ve Orman Bakanlığı ile imzaladıkları altyapı yetkisinin belediyeye devri protokolünü hatırlatan Altepe, Uludağ'ın altyapısı için 25 milyon TL'lik ihalenin hazır olduğunu bildirdi.

Altepe, her mevsim ayrı bir güzelliği olan Uludağ'ın Bursa ile bütünleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Kış turizminin en popüler merkezlerinden biri olan Uludağ, sadece kış mevsiminde değil, dört mevsim kullanılabilecek şekilde yeniden planlanıyor. Uludağ'ın altyapısının sağlıklı hale getirileceği çalışmaların yanı sıra yapılacak otopark ile 'oteller bölgesi'ne araç girişi yapılmayacak. Ayrıca bölgenin ihtiyacı olan sağlık ocağı ve itfaiye binası da yapılacak. Çözülmeyen bir şey kalmıyor. Uludağ'da çözülecek. Duyduğumuza göre, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı planları onaylanmış. Uludağ'ın üst yapısıyla ilgili projelerimizi hazırladık. Otopark, spor alanları ve günübirlik tesislerle ilgili projeler tamamlandı. Çalışmalara başlamak için yetki bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde üst yapı yetkisi verilince faaliyetlere hızla başlayacağız.''