BIST 10.629
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da bahçıvanlık kurslarına ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Bahçıvanlık Kursu"nun ilk dönemi başladı. Kurslara yoğun ilgi var.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşlardan gelen talepler üzerine açtığı ve artık geleneksel hale gelen ‘Bahçıvanlık Kursu’nun ilk dönemi başladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, kursun başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre bilinci oluşturulması ve peyzaj konularındaki çalışmaları Başkentlilerden büyük ilgi gören bahçıvanlık kurslarıyla sürdürdüklerini belirterek, “En büyük amacımız, Başkent’in yeşillenmesine katkıda bulunacak vatandaşlarımızın daha bilinçli ve donanımlı olmasıdır. Bunu sağlayabilmek ve yansımalarını görmek en büyük övünç kaynağımız olacaktır” dedi.

2010 yılı Bahçıvanlık Kursları’nın bu ilk dönemine 110 kişinin kabul edildiğini, 3 dönem sürecek olan kurslarda yaklaşık 500 kişinin eğitim alacağını açıklayan Akgül, ilk 7 gün teknik ve teorik bilgilerin verileceği kursların son 3 gününde, belediyeye ait seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın prestij parklarında uzman ekiplerin eşliğinde uygulama yaptırılacağını bildirdi.

BAŞKENT’E 1824 BAHÇIVAN KAZANDIRDIK

Hatice Akgül, bu yıl yedincisini düzenledikleri kurslarla toplam 1824 Başkentliye Bahçıvanlık Sertifikası verdiklerini ifade ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, ücretsiz olarak düzenledikleri Bahçıvanlık Kursları’na özellikle emekliler, ev hanımları ve bahçıvanlık yapan kamu çalışanlarının çok büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Akgül, daha sonra tüm kursiyerlere iş yeleği ve şapkasıyla, içinde süs bitkileri, bahçe çiçekleri, hastalık ve zararlılarla ilgili bilgilerin bulunduğu bahçıvanlık rehberi kitabı ile not defteri ve kalem bulunan birer eğitim seti hediye etti.

7 Mayıs Cuma günü sona erecek olan birinci dönemin ardından, 10 – 21 Mayıs tarihleri arasında 2. dönem, 24 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında da 3. dönemi yapılacak olan bahçıvanlık kurslarına katılanlara, kurs bitiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı bir törenle ‘Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası’ verilecek.