BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ölüm yolunu öfkeli köylüler bastı

O kadar çok kaza olmuştu ki aynı yerde. Ama ne önlem alan vardı ne derman bulan. Yine bir genç aynı yerde ölüme gidince köylü çıldırdı.

Abone ol

Erzincan'da dün öğlen saatlerinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından köylüler yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Erzincan-Çağlayan beldesi karayolunun 8. kilometresi Türkmenoğlu köyü içerisinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda da birçok trafik kazasının meydana geldiği virajda dün öğlen saatlerinde yine feci bir kaza meydana geldi. Mobileti ile Çağlayan beldesinden şehir merkezine gelmekte olan Engin Keleş(31) karşı istikametten gelen Ahmet K., yönetimindeki 24 AZ 175 plakalı traktörle çarpıştı.

Traktörün dorsesine çarpan mobilet sürücüsü kazanın şiddeti ile olay yerinde can verirken, mobiletin parçaları ise çevreye dağıldı. Kazanın ardından jandarma ekipleri kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken traktör sürücüsü gözaltına alındı. Kazayı duyan mobilet sürücüsünün yakınları olay yerine gelerek Keleş'in cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdiler.

JANDARMA KÖYLÜLERİ İKNA EDEMEDİ

Kazanın duyulmasıyla birlikte Türkmenoğlu ve çevredeki köylerden gelen çok sayıda vatandaş aynı yerde birçok trafik kazasının meydana geldiğini ve yetkililerin yola bir çözüm bulmadığını iddia ederek, yolu trafiğe kapatmak istedi. Jandarmanın ikna çabalarına rağmen karayoluna oturan öfkeli kalabalık, yaklaşık iki saat yolu trafiğe kapatarak yetkililerin gelmesini istedi.

CESEDİ JANDARMAYA VERMEDİLER

Nöbetçi savcının olay yerine geç gelmesine de tepki gösteren kalabalık, savcıyı alkışlarla protesto etti. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından bu kez de cenaze aracının gelmeyişine tepki gösteren vatandaşları sakinleştirmek amacıyla mobilet sürücüsünün cesedi jandarma minibüsü ile hastaneye götürülmek istendi. Buna da itiraz eden köylüler cenazenin jandarma aracına konulmasına karşı çıktı. Bir süre sonra cenaze aracı geldi ve Engin Keleş'in cesedi, Erzincan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Öte yandan karayolunda uzun araç konvoyları oluşurken, olay yerine gelen Erzincan İl Jandarma Komutanlığı İl Merkez Komutanı Binbaşı Necip Kızılkaya'nın da ikna çabaları yetersiz kalınca olay yerine bu kez İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan geldi. Tapan'ın köy muhtarları ile uzun süren görüşmesinin ardından yolu kapatan köylüler ikna edilerek trafik akışı akşam saatlerinde yeniden sağlanabildi.

Aynı yerde bir çok trafik kazasının meydana geldiğini ve birçok insanın can verdiğini dile getiren vatandaşlar, kendilerine bir hafta süre verildiğini ve bu süre içerinde yolda bir düzenleme yapılmadığı taktirde yeniden yolu trafiğe kapatarak eylem yapacaklarını söylediler.