BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bodrum'da günübirlik tekne turları

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde günübirlik tekne turları başladı.

Abone ol

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'un Antalya gibi uzun kumsallarının değil çok sayıda koyunun bulunduğunu, bu nedenle günübirlik tekne turlarının Bodrum için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Tekne turlarının Bodrum'un yurt dışına açılan yüzü olduğunu ifade eden Gökbel, ''Bodrum'da kooperatifler bünyesinde ve özel olarak çalışan çok sayıda günübirlik tekne var. Bu teknelerin vereceği hizmetler çok önemli. Çünkü burada yaratılacak kötü imaj turizmi de kötü etkileyecektir'' dedi.

Bodrum'daki koyların turistlere çok cazip geldiğini belirten Gökbel, şöyle konuştu:

''Tekne turları Bodrum'a gelen turistler için en temel tatil etkinliklerinden biri. Bu turlara bir kez çıkanlar birkaç kez daha çıkıyor ve başkalarına da öneriyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey fiyat istikrarı. Bu yıl fiyatlar tam oturmadı. Ancak turist iki tekne arasındaki fiyat farkını görünce kafası karışıyor, bu da bize olan güveni zedeliyor.''

Günübirlik tekne kaptanı Şener Ölmez, bu yılın geçen yıla göre daha hareketli başladığını, turlara özellikle İngiliz, Hollanda, Alman, Belçikalı ve son birkaç yıldır da Fransızların ilgi gösterdiğini ifade etti.