BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.402,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da tanker şoförleri ayakta

Batman'da değişik illere petrol taşıyan tanker şoförleri Tüpraş'ın yeni uygulamaya koyduğu sıra sistemini protesto için eylemde.

Abone ol

Batman'da TÜPRAŞ'tan aldıkları petrolü farklı illere taşıyan tanker şoförleri, TÜPRAŞ'ın yeni uygulamaya koyduğu sıra sistemi yüzünden ''birbirlerine haksızlık yaptıklarını'' ve çevreyi rahatsız ettiklerini iddia ederek, yük almama kararı aldı.

İpragaz Mahallesi 5. Cadde'de bulunan TÜPRAŞ Rafineri Müdürlüğünün önünde bir araya gelen şoförler, uygulamadan memnun olmadıklarını ve uygulamayı protesto ettiklerini söyledi.

TÜPRAŞ yetkililerinin saat 24.00'de, ''gelip sıra alın'' dediklerini ifade eden şoförler, ''Sabah saat 08.00'de tekrar burada olmamızı istiyorlar. Burada olmayanların da sıralarını iptal ediyorlar. Geçen sene gelip sıramızı alıp gidiyorduk, sonraki gün de gelip yüklememizi yapıp yola çıkıyorduk. Bu yeni sistem ile bütün arkadaşlar gece kapıya yığılıyor. Birbirimize haksızlık yapıyoruz. Çevredeki vatandaşları rahatsız ediyoruz. Biz bugün rafineriden yükleme yapmıyoruz. Rafineriyi boşalttık. Arkadaşlarla ortak bir karar alarak araçlarımızı garajlara çektik. Sorunun çözülmesini istiyoruz'' diye konuştular.

TÜPRAŞ yetkilileri ise konuyla ilgili bilgi vermedi.