BIST 9.975
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.435,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanspor'dan federasyona önemli çağrı

Belediye Vanspor Kulübü Başkanı Gezici'den son oynana maçta yaşanan olaylarla ilgili federasyona önemli çağrı var.

Abone ol

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Belediye Vanspor Kulübü Başkanı Nihat Gezici, Elazığspor ile Belediye Vanspor maçında çıkan olaylarla ilgili ''Eğer federasyon, Diyarbakırspor-Bursaspor maçındaki gibi ikinci bir olay çıkmasını istemiyorsa, derhal önlem almalıdır'' dedi.

Belediye Vanspor Kulübü Başkanı Gezici, düzenlediği basın toplantısında, Elazığspor ile oynanan karşılaşmanın ardından çıkan olayları değerlendirdi.

Maç sırasında yalnızca sporculara değil, kendilerine yönelik de sportmenliğe yakışmayan saldırı girişiminde bulunulduğunu belirten Gezici, olaylarda maçın orta hakemi Zafer Koçbay'ın kesici aletle kolundan, futbolculardan Kadir Söylemez, Kadir Kaya ve Yavuz Oruç'un ise çeşitli yerlerinden yaralandığını ifade etti.

Gezici, taraftarların ve sahada görevli olan kişilerin, maç başlamadan önce futbolculara ve kendilerine sözlü saldırıda bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Müsabaka boyunca takımımıza başta protokol mensupları olmak üzere, tribünde ve saha içerisindeki görevliler ile futbolcu ve antrenörler tarafından sürekli hakaret ve küfür edildi. Müsabaka sonunda da yine aynı kişiler, fiili saldırı gerçekleşti. Taraftarlar da saha içerisine girerek oyuncularımızı darp edip, soyunma odasına kadar kovaladı. Soyunma odası içerisinde de futbolcularımıza taşlı saldırıda bulunan kişiler yüzünden 3 saat soyunma odasına mahsur kaldık. Geçen yıl Eyüpspor ile kendi sahamızda oynadığımız maçtan sonra federasyon tüm gücüyle takımın üzerine geldi. Biz aynı cezanın Elazığspor'a da uygulanmasını istiyoruz. Federasyon adil olmak ve eşitlik ilkesinde kalmak istiyorsa mutlaka bu olayın üzerine gitmelidir. Eğer federasyon, Diyarbakırspor-Bursaspor maçındaki gibi ikinci bir olay çıkmasını istemiyorsa derhal bir önlem almalıdır.''

Takımın, deplasmanda yapacakları müsabakalarda benzer durumla karşılaşmaları halinde vahim bir durumun ortaya çıkacağına dikkati çeken Gezici, federasyonu göreve davet etti.

Gezici, maçın hakemlerine de teşekkür ederek, ''Türkiye'de futbol kalitesinin artması için Elazığspor maçını yöneten hakemlere ihtiyaç var. Baskılara rağmen görevini yapan hakemlerimize teşekkür ediyorum'' dedi.