BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sigarayı bıraktırdı, iş sözü verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Başbakan'a özendi. Başkan misafir olarak gittiği evde sigara bırakma sözü aldı.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kent 2. Etap’ta oturan Hacer Tiryakioğlu’nu ziyaret etti. Kahve içmek için konuk olduğu ev sahibesinin sigara paketini gören ve işsiz olduğunu öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, sigarayı bırakması durumunda iş bulmasına yardımcı olacağını söyledi.
 
BAŞKAN DAVETİ GERİ ÇEVİRMEDİ
İzmit Kent 2. Etap 4. Ada’da ikamet eden Hacer Tiryakioğlu, uzun zamandır Başkan Karaosmanoğlu ile sohbet etmeyi dilediğini, evinin balkonundan kendisini görünce hemen kahve içmeye davet ettiğini söyledi. Hacer Hanım, hem kendilerini ev sahibi yaptığı için, hem de ricasını kırmayarak evine konuk olduğu için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini iletti. Tiryakioğlu, 6. sınıfta okuyan oğlunun bu yıl Büyükşehir’in dağıttığı laptoplardan aldığını da sözlerine ekledi.
 
‘’BEN DE 21 YIL KİRACILIK YAPTIM’’
Kendisinin de 21 yıl boyunca kirada oturduğu bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kiracılık zor iş. Biz bu nedenle Kocaelililer’i ev sahibi yapmaya büyük önem veriyoruz’’ dedi. Bir süredir lokantaların mutfaklarında çalıştığını aktaran Hacer Tiryakioğlu, 3 aydır işsiz olduğunu, faturalarını ödemekte sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Bu sırada Hacer Hanım’ın sigara paketine gözü ilişen Başkan Karaosmanoğlu, sigarayı tamamen bırakması durumunda kendisine iş bulmakta yardımcı olacağını söyledi.
 
SİGARAYI BIRAKMA SÖZÜ VERDİ
Bu haber karşısında çok sevinen Hacer Tiryakioğlu, tiryakilikten kurtulacağına ve sigarayı bırakacağına söz verdi. Bunun üzerine paketten bir adet sigara çıkaran Başkan Karaosmanoğlu, Hacer Hanım’la beraber sigarayı kırdı. Başkan Karaosmanoğlu ile Hacer Hanım, sigaranın üzerine yazılan ‘’Sigarayı bıraktım’’ sözünün altına da imza attı.