BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güngören'e kardeş geldi!

Güngören Belediyesi ve Bosna Hersek’in Gorazde kenti, önceki akşam imzalanan protokolle kardeş şehir ilan edildi.

Abone ol

Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic ve beraberindeki heyeti, Sultanahmet’te, Golden Horn Hotel’de ağırlayan Güngören Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman, yaptığı konuşmada iki kent arasındaki ortak değerleri vurguladı.

Türk halkına sıcak mesajlar veren Ramovic ise, “Savaşta ve sonrasında destekçimiz olan sizlere kalbimiz her zaman açıktır” dedi. İmzaların ardından her iki başkan da tarihi, kültürel ve eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Kalabalık bir çocuk kafilesi ile birlikte İstanbul’a gelen Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic, Güngören Belediyesi’nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Fatih Koleji ile birlikte organize ettiği ‘Uluslar arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldı. Kutlamalar çerçevesinde, ev sahibi Karaman ile birlikte Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Sultanahmet Camii gibi tarihi mekanları ziyaret eden konuk Başkan ve beraberindeki heyet bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan misafir çocuklar da ayrı bir kafile halinde İstanbul’u doyasıya gezme fırsatı buldu.

İstanbul turu ardından akşam saatlerinde Golden Horn Hotel’deki imza törenine geçildi. Burada konuklarına seslenen Başkan Karaman, “Aslında, aramızdaki fiziksel mesafeye rağmen, çok uzun zamandan beri kardeş olduğumuz Gorazde ile olan dostluğumuzu pekiştiriyoruz. Bu imza, belki sadece bir prosedürü tamamlayacak. Çünkü biz zaten kardeşiz. Bundan sonraki ilişkilerimizin çok daha iyi olacağını ümit ediyorum. Aslında uzak da olsa Bosna halkını çok iyi tanıyoruz. Bizim Bilge Kral dediğimiz Aliye İzzet Begovic hakkındaki sempatimiz biliniyor. Sayın Başbakanımız Erdoğan’ın Bosna’ya ilgisini biliyoruz. Bu kardeşlik ile buna biz de katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Ev sahiplerine “Sevgili kardeşlerimiz” diye hitap eden konuk Başkan Ramovic, çok duygulandığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bizim için çok önemli bir an. İlk olarak Gorazde halkı adına sizi selamlıyorum. Savaş zamanında ve sonrasında Bosna Hersek’e büyük destek oldunuz. Eski Yugoslavya zamanında çok zengin bir belediye idik. Savaş sonrası durum değişti. Ama şunu bilin. Bizim kalbizim ve ruhlarımız çok zengin ve kalbimiz size her zaman açıktır. Umarım ki bizim dostluk ve kardeşliğimiz her zaman devam edecek. Sizleri de Gorazde’de görmek istiyoruz.”