BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdur Valisi'nden MYO denetimi

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Altınyayla ve Çavdır ilçelerinde yapımı süren meslek yüksekokullarının inşaatlarını inceledi.

Abone ol

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ilk olarak Altınyayla ilçesinde belediye ve vatandaş katkılarıyla yapılan meslek yüksekokulu inşaatını gezdi. Özçimen'e Belediye Başkanı Mehmet Tuğrul bilgi verdi.

Tuğrul, kaba inşaatın büyük oranda tamamlandığını aktardı. Kısa sürede yapılan binanın bahçe düzenlemesine de başladıklarını bildiren Tuğrul, öğrenciler için en iyi şartları sağlamaya çalıştıklarının altını çizdi.

Tuğrul, vatandaşların desteğiyle inşaatın hızla ilerlediğini vurguladı.

İbrahim Özçimen, daha sonra Çavdır ilçesine geçerek buradaki yüksekokul inşaatını da inceledi. Çavdır Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Uysal, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Uysal, Çavdır'ın tanınmış iş adamlarından Arif Sancar da inceleme sırasında hazır bulundu.

Tabelaları hazırlanan, sınıfları donatılan okulun çok az bir işi kaldığı belirtildi.

Denizli, Muğla, Antalya ve Burdur'u birbirine bağlayan kavşağın yanında kurulan yüksekokulun öğrenciler için çok uygun olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Uysal, "Öğrenciler İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den ve daha birçok ilden tek otobüsle ilçemizdeki yüksekokula kadar gelebilecek. Bu çok büyük bir avantaj. Bu avantaj sayesinde okulun hizmete girmesiyle birlikte buraya talebin yoğun olacağını düşünüyoruz. Bu yıl normal tercihlerde olmasa da ek yerleştirmelerde okulumuzun öğrenci alabileceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Japonya'da bine yakın üniversite olduğunu, bazı ülkelerde kasaba üniversitelerinin bile bulunduğunu hatırlatan Vali Özçimen, "Burdur'un ilçelerinde üniversite adına hızlı bir yapılanma var. Bucak, Ağlasun, Tefenni ve Gölhisar'daki meslek yüksekokullarının başarıları ve katkıları ortada. Bu yıl Tefenni'de yüksekokul açıldı. Öyle ümit ediyoruz ki girişimlerin başlatıldığı Altınyayla, Çavdır ve Yeşilova ilçelerimizde de en kısa zamanda gerekli şartlar oluşturulur ve meslek yüksekokulları öğrencilerin hizmetine açılır." şeklinde konuştu.