BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın yanında kendisine hain diyen çocuk için açıklama

TRABZON'DA Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için 'O adam hain' diyen çocuğun sözleri sonrası sosyal medyada tepki yağmuru başlamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili çağrı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden mikrofonu alıp kendisi için 'O adam hain' diyen çocukla ilgili paylaşılan görüntülere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!" dedi

CHP Genel Merkezi, Twitter'da yaptığı paylaşımda "Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye'nin evlatlarını artık rahat bırakın" ifadelerine yer verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kınadı. Ardından CHP teşkilatlarından tepki mesajları yağmaya başlamıştı.

Ekrem İmamoğlu da tepki gösterdi
Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaşanan olay için sosyal medyadan açıklama yaparak "Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum." dedi

Sahneye çıkan çocuk “Arkadaşlar, Cumhurbaşkanı amcamızın karşısındaki bu Bay Kemal hain hain. Adam burada. En iyi adam. Ona oyununuzu verin. O en büyük” demişti.

Başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişte hiç kusuru olmadı mı, kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptık, başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHPEsenler İlçe Başkanlığı Üye Katılım Töreni'nde yaptığı konuşmada, siyasi mücadelelerinin kutsal ve mübarek olduğunu, adalet terazisini düzeltmek için mücadele verdiklerini belirtti.

Partisinin geçmişte hatalarının olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişte hiç kusuru olmadı mı, kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptık, başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim? Bak bakalım o başörtülü kadına işi var mı, gücü var mı, evinde yemeği var mı, yiyeceği var mı, karnı doyuyor mu? Siyasetin konusu bu, buraya siyaseti getireceğiz." diye konuştu.