BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kemal Burkay'dan o sözlere sert yanıt

Burkay eleştiriler üzerine “AK Parti ile hesaplaşacaklarsa bunu dürüstçe yapsınlar, bizi haksız yere karalamasınlar” dedi

Abone ol

HAK-PAR Genel Başkanı  Kemal Burkay, A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programında Şivan Perwer ve kendisinin Türkiye’ye dönüşünün “AK Parti’nin Kürtleri” gibi sözlerle eleştirilmesinin “çok büyük bir haksızlık ve ayıp olduğunu” söyledi.

Radikal gazetesi yazarı  Ezgi Başaran’ın “Şivan’ın gelişi AKP için zafer, ya Kürtler için?” başlıklı yazısına  da işaret eden Burkay,  “AK Parti ile hesaplaşacaklarsa bunu dürüstçe yapsınlar, bizi haksız yere karalamasınlar” dedi.

Kemal Burkay’ın konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle:

ŞİVAN PERWER’İN DE, BENİM DE ALNIM AÇIK

İki yıl önce Türkiye’ye dönüşüm sırasında bana karşı akıl almaz bir kampanya açıldı. Şimdi benzer bir kampanyanın Şivan Perwer için açılmakta olduğunu görüyorum. Bunu izah etmek zor, bunun mantıklı hiçbir tarafı yok. Deniyor ki AK Parti davet etti. Ben gelmeden önce Sayın Başbakan ve Beşir Atalay Kemal Burkay’ın dönmesinde yasal bir engel yok demişlerdi. Şiwan Perwer ve başkaları için de söylendi bu. Perwer ve benim Türkiye’ye dönüşümle ilgili söylenenlerin haklı bir yanı yok, ayıp bir şey.

Şivan Perwer ve benim için söylenen  “AK Parti’nin kendi Kürtlerini yaratma oyununa dahil oluyorlar” gibi sözler, bunlar ayıp şeyler. Bizim hayatımıza bakmaları lazım. Bu konuda benim alnım çok açık. Bir günde görüş değiştiren insanlardan biri değilim, Şivan Perwer de öyle. Perwer, Kürt müziğine büyük katkılar sunmuş bir ozan. Biz Şivan Perwer’i neyle suçlayacağız; yurda döndüğü için mi? Bu hükümet bizim yurda dönüşümüzde iyi davranmış, illa bizi hapse mi atması gerekiyordu? Bu koşullar değişti. Dönmek bizim hakkımız, elbette yurdumuza döneriz. Bu tür suçlamaları yapanlar değişimi anlamak istemiyorlar, AK Parti ile hesapları var. AK Parti ile hesaplarını görecekler ise bunu dürüstçe görsünler. Bizim gibi insanlar üzerinden yürütmeye kalkmasınlar, bizi haksız yere karalamaya kalkmasınlar.

“ARTIK BUNLAR AYIPTIR…”

Bu kampanyaları yürütenlerin tarafları neredeler? Onlar parlamentoda değil mi, hükümetle görüşen onlar değil mi? MİT aracılığıyla Öcalan’la yapılan görüşmelerde kendileri yok mu? Dolayısıyla ayıp değil mi? Hem tutarlı olmayacaksınız, hem de tutarlı insanları böyle keyfi biçimde suçlayacaksınız. Bir insan ya sizden yanadır, sizin emrinizdedir ya da haindir… Böyle saçmalık olur mu? Artık bunlar ayıptır.

“AK PARTİ’DEN DOLAYI KİMSENİN BENİ SUÇLAMAYA HAKKI YOK”

 Öte yandan sadece bu kesim değil, Türkiye medyasında birtakım çevrelerde buna ayak uydurdular. Bir papağan gibi böyle ezberlenmiş şeyleri tekrarlıyorlar. Örneğin bugün bir gazetede, bir hanımefendinin yazısında var. Diyor ki, AK Parti Şivan Perwer’i getirdi, daha önce Kemal Burkay’ı da getirmişti. Yani bizim hiç aklımız yok, bizi AK Parti getirdi. Sanki biz yurdumuza dönmek istemiyoruz, sanki bizim aklımız yok. Bunu söylüyor ve bu nedenle Kürtlerin Kemal Burkay’a çok tepki gösterdiğini ifade ediyor. Peki bu hanımefendi Kemal Burkay’ın döndüğü günleri hatırlıyor mu? Havaalanında o kadar insan beni protesto etmek için mi gelmişti? O izdiham neydi? Kürt kardeşlerimden, sanatçılardan, dostlardan, demokrat çevrelerden gelen desteği bilmiyor mu? Bu ayıp değil mi? Bu ezberler ne yazık ki, halen birtakım insanların ağzında pelesenk olmuş. Bu çok ayıp bir şey bu ülkede insanlar, birileriyle hesaplaşmak için böyle şeylere başvuruyorlar. Söyledim, AK Parti ile hesaplaşacaklar ise varsın, hesaplaşsınlar. Ben AK Parti’nin ne yöneticisiyim, ne sorumlusuyum. Benim kendi çizgim, dünya görüşüm ve partim var. AK Parti’den dolayı hiçi kimsenin beni suçlamaya hakkı yok.