BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  DÜNYA

Süper Lig’de en çok hangi ülkenin futbolcuları var ?

Spor Toto Süper Lig’de en çok Brezilyalı futbolcular forma giyiyor. 47 farklı ülkeden 174 yabancı oyuncunun mücadele ettiği ligin en pahalı ...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de en çok Brezilyalı futbolcular forma giyiyor. 47 farklı ülkeden 174 yabancı oyuncunun mücadele ettiği ligin en pahalı ismi ise 17 milyon euroluk fiyatıyla Galatasaray’ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder.
Spor Toto Süper geçtiğimiz sezon 54 ülkeden 198 yabancı oyuncu mücadele ederken, 2013-2014 sezonunda Türkiye Futbol Federasyon’nun (TFF) 6+4 uygulamasıyla birlikte bu sayı bu sezon düştü. Yeni sezonda 47 ülkeden 174 yabancı oyuncu ligde mücadele ediyor. Takımlar ellerindeki yabancı oyuncu sayılarını indirme de, yapılan sözleşmeler nedeniyle çok başaralı olamadılar.

EN ÇOK BREZİLYALI VAR
Spor Toto Süper Ligde en çok Brezilyalı oyuncuların mücadele ettiği görülüyor. Geçtiğimiz sezon 24 olan Brezilya sayısı bu sezon 17 düşerken, bu ülkeyi 11 oyuncu ile Senegal takip etti. Portekiz 10, Nijerya ve Kamerun 9, Arjantin 8, Fildişi Sahili, Sırbistan ve Hollanda 7, Fransa, Çek Cumhuriyeti 6, İsveç, Fas, Avusturya, Bosna-Hersek 5, Hırvatistan 4, Belçika, Litvanya, Cezayir, İspanya, Şili, Almanya, Polonya, Slovakya 3, Karadağ , İngiltere, Romanya, Azerbaycan, Kosta Rico, Mali, Kongo, Urugay, Kanada 2, Peru, Norveç, Kolombiya, İzlanda, Ghana, Burkino Faso, Irak, Gürcistan, Ukrayna, Angola, Slovenya, Cad, Suriye ve Yunanistan 1 oyuncu yer alıyor.

EN PAHALISI GALATASARAYLI WESLEY SNEIJDER
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden yabancı oyuncular arasında en pahalı isim ise Galatasaraylı Wesley Sneijder oldu. Oyuncu 17 Milyon Euro (40 Mliyon 500 Bin TL) fiyatını yine Galatasaray’da forma giyen takım arkadaşı Urugaylı kaleci Fernando Muslera takip etti. Başaralı kalecinin 16 Milyon Euro (38 Milyon TL) fiyatını ise Fenerbahçeli forvet oyuncusu Moussa Sow ve Beşiktaş’ın orta saha futbolcusu Fernandes 14 Milyon Euro (33 Milyon 500 Bin TL) takip ettiler.
Trabzonspor’un en pahalı yabancı oyuncusu ise 5 Milyon 500 Bin Euro (13 Milyon TL) fiyatıyla Polonyalı oyuncu Adrian oldu.

TRABZONSPOR’DA 7 FARKLI ÜLKEDEN 9 YABANCI BULUNUYOR
Yapılan yabancı oyuncu transferleri nedeniyle oldukça başı ağrıyan Trabzonspor’da ise 7 farklı ülkeden 9 yabancı oyuncu bulunuyor. 2 Brezilyalı Alanzinho ve Henrique, 2 Fildişi Sahilli futbolcu Zokora ve Bamba yer alırken, Fransa’dan Malouda, Polonya’dan Adrian, Portekiz’den Bosingwa, Arjantin’dan Colman, Avusturya’dan Marc Janko gibi isimler bordo-mavili takımın bünyesinde yer alıyor.
(İHA)