BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye Tuzla'daki bu şölenleri konuşacak

Tuzla'da her yıl yapılan “Geleneksel Kadınlar Şöleni” hazırlıkları şimdiden başladı. Tuzla'nın tüm kadınları şölen hazırlıkları için kolları sıvadı.

Abone ol

Tuzla'da her yıl yapılan “Geleneksel Kadınlar Şöleni” hazırlıkları şimdiden başladı. Tuzla'nın tüm kadınları şölen hazırlıkları için kolları sıvadı. Kadınları, görkemli geçmesi için bir araya toplayan isim ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı.

Türkiye'nin en farklı ve en renkli organizasyonlarına imza atan Tuzla Belediyesi, 2014 yılına damga vuracak şölen için şimdiden hazırlıklara başladı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut'un startını verdiği şölenler için Tuzla'nın tüm kadın organizasyonları bir araya geldi.

 Sadece kadınların katıldığı bir kahvaltılı toplantıda yapılması planlanan “Kadın Şöleni” hakkında görüş ve projeler masaya yatırıldı.

bsn_5311.jpg

KADIN KOLLARIYLA DEĞERLENDİRME YAPILDI

Derneklerin kadın kollarının faaliyetlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, ilçedeki derneklerin kadın kollarıyla kahvaltılı toplantı düzenledi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda, yapılması planlanan Kadın Şöleni hakkında değerlendirmede bulunuldu.

Özellikle her yıl kadın milletvekili ve bakanlar başta olmak üzere pek çok tanınmış simasının katıldığı “Geleneksel Kadınlar Şöleni” ile ilgili önemli kararlar verildi. Şölenin, Türkiye'nin günlerce konuşacağı bir havada geçmesi için gerekli olan çalışmaların başlatılması kararı alındı.

bsn_5251.jpg

KADINLARIMIZIN TÜM ETKİNLİKLERİNİ DESTEKLİYORUZ

tuzla'daki tüm kadınları şölenler için bir araya toplamayı başaran Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, derneklerin kadın kollarının düzenlediği faaliyetlere tam destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. 

Kadınların sosyal organizasyonlarda daha fazla yer alması gerektiğini savunan Dr. Fatma Yazıcı, “Kadın Şöleni’nde, derneklerimizin temsil ettiği yöreyi her yönüyle tanıtmasını, kültürel değerlerini gözler önüne sermesini arzuluyoruz. Kadınlarımızın faaliyetlerine verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Kadınlarımızın derneklerde imzasının, faaliyetinin olmasını arzuluyoruz. Kadınlarımızın yanında olmak, onları desteklemek bizi çok mutlu ediyor. Kadın elinin değdiği herşeyin çok güzel olduğunu toplum olarak zaten kabul ediyoruz. Bu nedenle yöremizdeki kadınların her zaman yanında yer alacağız ve onları bu tür faaliyetler konusunda desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.



Her yıl Haziran ayında başlayan “Geleneksel Kadınlar Şöleni” pek çok ünlü ismin katıldığı konserler ve çeşitli etkinliklerle başlıyor.. Tuzla’daki hemşehri dernekleri kadın üyeleri, kendilerine ayrılan standlarda yöresel el sanatları, yemekleri ve kıyafetleri gibi kültür ve sanat ürünlerini sergiliyor.

bsn_5324.jpg

Kadın Şöleni’nde ayrıca, Tuzla Belediyesi tarafından kurulan standlarda, kişisel bakım, aksesuar, diyet, moda, psikoloji, evlilik ve çocuk ilişkileri gibi alanlarda danışmanlardan bilgi alınabiliyor. Kitap standlarında ise ünlü yazarlar imza günleri adı altında okurlarıyla buluşuyor.