BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da Başbakan hazırlığı

Hafta sonu Diyarbakır’da olacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kentte hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.<br/>Çeşitli incelemelerde bu...

Abone ol

Hafta sonu Diyarbakır’da olacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kentte hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere yarın Diyarbakır’a gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesi kentte hareketlik devam ediyor. Diyarbakır’daki tüm otel odaları dolarken, kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri de gelen konuklar için ayrıldı.
2 gün Diyarbakır’da kalacak Başbakan Erdoğan gezisine eşlik edecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yarın Diyarbakır’da olmasından dolayı Irak Kürt bölgesinden de çok sayıda kişinin geldiği öğrenildi.
Liluz Otel Genel Müdürü Sinan Açık, 10 gün öncesinden otel rezervasyonların yapıldığını ifade ederek, şuan itibariyle boş odanın bulunmadığı ve çok sayıda rezervasyon talebinin olduğunu söyledi. Başbakan’ın, Mesud Barzani ile Diyarbakır’a gelmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Açık, “Şuanda yüzde yüz doluyuz 59 odamız var. Sadece bizim otel değil, tüm otellerde bunu görüyoruz” dedi.

DÜĞÜN SALONUNDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’da 300 çiftin düğününün yapılacağı Dicle Üniversitesi Spor Salonu’nda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Düğün töreninin yapılacağı salonda dev sahne kurulurken, salonunun içi balonlarla süslendi.

243 GAZETECİ AKREDİTE İÇİN BAŞVURDU
Başbakan’ın Diyarbakır programına basının büyük bir ilgili gösterdiği belirtildi. Diyarbakır Valiliği’ne Başbakan’ın programını takip etmek için yerli ve yabancı 243 gazetecinin akredite için başvuru yaptığı bildirildi. Başbakan Erdoğan’ı takip etmek için Amerika, Avrupa, Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda gazeteci Diyarbakır’a geldi.
(İHA)