BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06
HABER /  DÜNYA

Şehit askere veda

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve 14 aydır devam eden yaşam mücadelesini kaybeden Kahramanmaraşlı Er...

Abone ol

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve 14 aydır devam eden yaşam mücadelesini kaybeden Kahramanmaraşlı Er Turgay Karaca, son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit erin naşı, bugün hayatını kaybettiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) alınarak askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş’a getirildi. Eskort eşliğinde doğup büyüdüğü Kılılı kasabasına getirilen Karaca’nın cenazesi, ilk olarak baba ocağına götürülerek, son kez aile efradına gösterildi. Karaca için daha sonra Kılı beldesi Sanayi Camii’nde tören düzenlendi. 1992’ye 2 tertip asker olan Turgay Karaca’nın babası Kemal Karaca ve kardeşleri cenazede şehit asker için gözyaşı döktü. Şehidin bazı yakınları, “Tezkere alamadı yavrum” diyerek ağıtlar yaktı. Cuma namazı öncesinde yapılan vaazlarda da Muharrem ayının önemine değinilerek, Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişi anlatıldı. Namaza katılan vatandaşlar, el açıp şehit askerin Hazreti Hüseyin’e komşu olması için dualar etti. Bu arada, çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde akülü aracıyla cenaze törenine katılan engelli bir vatandaş da şehit ailesinin acısını paylaşarak, namaz kıldı.

AİLENİN EN BÜYÜK OĞLUYDU
Karaca’nın al bayrağa sarılı naaşı, askeri tören ve cuma namazına müteakip Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher’in kıldırdığı cenaze namazının ardından belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askeri ve idari erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, şehidin toprağa verilmesi ve bayrağın aileye teslim edilmesi ile son buldu. Kemal ve Meryem Karaca çiftinin en büyük oğlu olan Turgay Karaca’nın bekar olduğu ve Nurullah, Yusuf ve Zeynep isimli 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
1992’ye 2 tertip Ulaştırma Er Turgay Karaca, 22 Ağustos 2012’de Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde terör örgütü PKK militanlarının düzenlediği havan saldırısında ağır yaralanmıştı. İlk müdahalesinin ardından GATA’ya sevk edilen ve yaklaşık 14 aydır yaşam mücadelesi veren Karaca, dün şehit oldu.
(İHA)