BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Kefen giydiler, öleceğiz dediler

Anestezi Teknisyenleri, çalışma şartlarının zorluğundan dem vurup, hakettikleri değeri almadıklarını söylediler.

Abone ol

Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Refahını Yükseltme ve Dayanışma Derneği (ANTEKDER) Genel Başkanı İlkay Aykar, anestezi teknisyenlerinin, yetersiz atık sistemleri nedeniyle toksik gazların tehdidi altında olduklarını söyledi.

Aykar, Diyarbakır Miroğlu Otel'de derneğin yönetim kurulu üyeleriyle kefen giyerek basın toplantısı düzenledi.

Bölgede görev yapan bazı anestezi teknisyenlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Aykar, anestezi teknisyenlerinin yetersiz ücretlendirmeler ve belirsiz görev tanımı sebebiyle birçok mağduriyet yaşadıklarını ileri sürdü.

ANESTEZİ UZMANLARI TOKSİT GAZLARIN TEHDİDİ ALTINDA

Anestezi teknisyenlerinin ayrıca sağlık riskiyle de karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Aykar, ''Sağlığımızı olumsuz etkileyen yetersiz atık sistemleri sayesinde anestezi teknisyenleri toksik gazların tehdidi altındadır. Ağrısız ve sızısız ameliyat olma imkanı sağlayan anestezik gazlar, anestezi teknisyenlerinin kabusu olmuştur'' dedi.

HAKETTİĞİMİZ SAYGIYI GÖRMÜYORUZ 

Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerin röntgen teknisyenlerine tanıdığı bir aylık şua izninin anestezi teknisyenlerine de tanınması gerektiğini vurgulayan Aykar, şunları söyledi:

''Anestezi teknisyenleri ekonomik anlamda yetersizdir, psikolojik anlamda iş yerlerinde ego tatminine maruz kalmaktadır. Meslektaşlarımız toplumda hak ettikleri saygı seviyesine ulaşamamaktadır. Bütün bunların olumsuz getirisi olarak da mesleğimizde narkotik ilaç bağımlılığı had safhaya ulaşmıştır. Artık istiyoruz ki anestezi teknisyenleri de doktorlar kadar bu ülkede saygı görsün, diğer sağlık çalışanları kadar hak ettiği seviyeye ulaşsın.''

KEFENLE PROTESTO ETTİLER 

Aykar, anestezi teknisyenlerinin hayati bir noktada insan sağlığı için görev yaptığını belirterek, ''Eylemimizi kefenli yapmamızdaki amacımız, genç yaşta meslek hastalıklarından dolayı sonumuz mezarlıklar olsun istemiyoruz, bizler ecelimizle ölmek istiyoruz'' diye konuştu.

ANESTEZİ TEKNİSYENLERİ GENELDE KIZ ÇOCUKLARI

ANTEKDER Genel Başkanı İlkay Aykar, anestezi teknisyeni camiasında yaygın olan bir kanaate göre de, anestezi teknisyenlerinin genellikle kız çocuklarının olduğunu iddia etti.

Dernek olarak bu konuyla ilgili İzmir'de bir anket çalışması yaptıklarını kaydeden Aykar, ''Ankette 100 anestezi teknisyeni meslektaşımızın 68'inin çocuğu kız, 20'sinin ise erkek. Diğerlerinin ise yok. Bu konunun araştırılmasını istiyoruz. Hiçbir şey gizli kalmasın. Hayati önemdeki görevimizi kafamız rahat, psikolojimiz düzgün ve kendimize güvenimiz tam bir şekilde yapmak istiyoruz'' dedi.