BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'nu kendi sözleriyle vurdu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun İmralı ile görüşmeleri ile ilgili sert eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

Çözüm sürecinin başında Kılıçdaroğlu’nun ‘hükümete kredi veriyoruz’ açıklamasını hatırlatan Bozdağ, “Ben buradan sormak istiyorum, sürecin başında ‘kredi veriyorum’ diyen Kılıçdaroğlu, İmralı’da kimlerin görüşme yaptığını bilmiyor muydu? Biliyordu, bilerek bunu yaptı. Şimdi başka bir açıklama yapıyor. O zaman hangisi doğru, bir açıklama yaparsa biz memnun oluruz.” dedi.

Bekir Bozdağ, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Ankara Kızılcahamam’daki programından ayrılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun BDP’lilerin İmralı ile görüşmesinin ardından yaptığı, ‘ortak’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, çözüm süreci ile terörün sona erdirilmesi, terörün silah bıraktırılması ve 30 yılı aşkındır devam eden terör belasını gündemden çıkartılması için bir iradenin ortaya çıktığını belirtti.

Bozdağ, dertlerinin milli birlik ve beraberliği daha güçlü hale getirmek olduğunu dile getirdi. Çözüm sürecine bu çerçevede baktıklarını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Terör biterse Türkiye kazanacaktır. CHP de bundan kazançlı olacaktır, MHP de kazançlı olacaktır, BDP de kazançlı olacaktır. Çünkü terörün olmadığı Türkiye daha güçlü bir Türkiye haline gelecektir.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞU'NA 'BİZ HÜKÜMETE KREDİ VERİYORUZ' HATIRLATMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm sürecine ilişkin kamuoyuna ilk yansıma olduğunda, ‘biz hükümete kredi veriyoruz’ dediğini hatırlatan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: “Biz de o zaman 'samimiyse destek vermesi lazım' dedik. Milli birliği sağlayacak, kanı durduracak projelere destek veriyorum demesi lazım. Kredi veriyorum demek, ‘ben belli bir süre eleştirmeyeceğim’ anlamına geliyor. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, o dönem bu sürece destek vermek için bu ifadeleri kullandığını, CHP’nin candaş yazarları ve medyası da bu anlamda açıklama yaptılar. Fakat şimdi çözüm süreci başladığında Kılıçdaroğlu, o zaman İmralı’da kimlerin görüşme yaptığını bilerek açıklama yapmıştı. Şimdi değişen bir şey yok. Ama şimdi yaptığı açıklamaya baktığınız zaman, sürecin başında yaptığını tekzip ediyor. Ben buradan sormak istiyorum, sürecin başında ‘kredi veriyorum’ diyen Kılıçdaroğlu, İmralı’da kimlerin görüşme yaptığını bilmiyor muydu? Biliyordu, bilerek bunu yaptı. Şimdi başka bir açıklama yapıyor. O zaman hangisi doğru bir açıklama yaparsa biz memnun oluruz."

"ŞİMDİ BAŞKA BİR ÇARKI GÖSTERİYOR"

Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Yani kısa bir sürede bir önceki görüşünden çark etmiş olması bizim açımızdan yadırgatıcı değil. Çünkü Kılıçdaroğlu, sürekli görüş değiştiren birisi. Ancak medya bunu da pek yazmıyor. İşte şimdi de sürecin başında yaptığı açıklama ile şimdi yaptığı açıklama yine başka bir çarkı gösteriyor.”

"İMRALI'DAKİ GÖRÜŞMELERİN MİT TARAFINDAN YAPILDIĞINI BÜTÜN TÜRKİYE BİLİYOR"

Yine Kılıçdaroğlu’nun devletin teröristlerle muhatap kılındığına yönelik eleştirilerine de Bozdağ, “İmralı’da görüşmelerin MİT tarafından yapıldığını bütün Türkiye biliyor. MİT’in görevi nedir? Türkiye’nin güvenliğine ilişkin bu konuda kendisine verilen vazifeleri yerine getirmektir. Yani 30 yıldır terörle mücadele ediyorsunuz. Bu terör örgütünün kurucusunu yakalamışsınız, yargılamışsınız, hüküm kesinleşmiş, şu anda da cezaevinde infaz yapılıyor. Yani bugüne kadar herhangi bir devlet temasının olmadığını söylemek ciddilik midir, samimi bir yaklaşım mıdır? Yani yargılarken hakimler sorguladığı zaman bu bir temas olmuyor mu? Cezaevinde yatarken gardiyanlar olsun, oradaki sorumlular olsun bir temas olmuyor mu? Yani şimdi baktığın zaman sanki izole bir şey, devlet içerisinden kimse bir temas içine girmiyor. O zaman yargılamanın yapılması, cezanın infazı fiilen mümkün değil.” şeklinde cevap verdi.