BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  GÜNCEL

Hatipoğlu'ndan Nil Erkoçlar yorumu

Nihat Hatipoğlu, cinsiyet değiştiren Nil Erkoçlar'ın durumunu değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye günlerdin cinsiyet değiştiren oyuncu Nil Erkoçlar 'ın yeni halini konuşuyor.

Her ayrıntısının uzun uzun kritik edildiği Nil'deki değişimi psikologlardan doktorlara, hukukçulardan magazin dünyasına kadar herkes konuştu. Ancak kimsenin yorumu ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun ki kadar etkili olacağa benzemiyor.

Nil Erkoçlar 'ın cinsiyet değiştirmesini İslam'a göre değerlendiren Hatipoğlu, tartışmaya imkan tanımayacak bir yorum yaptı ve uyarıda bulundu:

"Bu bir imtihan olabilir."

KİTAPLARIMIZ SÖYLÜYOR

"Allah erkeği erkek, kadını kadın yaratmıştır" diyen Hatipoğlu, çift cinsiyetliliğin mümkün olduğunu söyledi ve ekledi:

"Kitaplarımızda insanların eskiden çift cinsiyetli yaratıldığını da söylüyor bu bir imtihan olabilir. Peki bu iki cinsiyette yaratılmış kişilere dinin bakışı nedir, din şunu söylüyor;ilerdeki dönemlerde kişinin durumuna göre baskın olan organ hangisiyseona karar verilir."

"ALLAH KATINDA HESAP VERİR"

"Fiziksel anlamda kadın olanın erkeğe dönüşmesi olamaz, fiziksel anlamda erkek olanın kadına dönüşmesi olamaz" diyen ünlü ilahiyatçı sözlerine şöyle devam etti:

"Eskiden bu kadar detaylı tetkik, tespit imtikanı yoktu. Bu nedenle bunu ilerleyen yaşlarda organlarının baskınlığını esas alma yöntemiyle karar veriliyordu. Bugün artık tıp ilerlemiş jinekoloji ilmi ilerlemiş bu konudaki tahliller rahatça belli ölçüleri verebiliyor, diyorlar ki bu kadındır fiziksel anlamda, bu erkektir fiziksel anlamda. Birinin rahmi varsa doğurganlığı vardır, dişidir kadındır, rahmi yoksa doğurganlığı yoksave erkek gibiyse fiziksel görüntüsü erkektir.

ORADA BİR PROBLEM VAR

Ben erkeğin kendimi kadın hissediyorum, ben kadınım kendimi erkek hissediyorum ortada bir problem var demek hayattaki bir şeyden çocukluktaki bir şeyden bir imtihan gerekçesi olabilir, böyle kardeşlerimizi kınamayacağız, bunları hor görmeyeceğiz bunlara hakaret etmeyeceğiz, bunları toplumun dışına itmeyeceğiz, kötü söz söylemeyeceğiz insandır bunlar herkeste olabilir böyle bir hal, ama bunlarla ilgili tedavi sürecini bu kardeşlerimizin problemlerine çözüm araması gerekir. Aklı başında insanlarla konuşacaklar bunun bir imtihan olduğunu bilecekler bu tür duygular gelişebilir insanda neyse fiziksel yapısı onu yaşayacak başka yollar aramayacak, aradığı zamanda Allah katında sorumluluk sahibi olur."