BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

Üst devreden dayak yedi, hastanelik oldu

Çanakkale’de askerliğini yapan bir kişi, üst devre askerler tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Abone ol

Sol akciğeri hasar gören asker, taburcu olduktan sonra savcılığa giderek suç duyurunda bulundu. Olayın ardından bir kişi tutuklandı.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde savcılığa suç duyurusunda bulunan Dindar Memiş’in avukatı Mehmet Demir, Gelibolu’da askerlik yapan müvekkilinin, yaşanan bir tartışmanın ardından bir grup asker tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

ekran-resmi-2013-03-02,-15.18.50.png

ELİNDEKİ DEMİRLE GÖĞSÜME VURDU

Memiş, verdiği ifadede, “Olay günü yatakhane de yatıyordum. Yatakhaneye bir grup asker geldi. Sıraya dizilmemizi istediler. Gelen kişiler tüm askerlere vurmaya başladı. Sıra bana geldiğinde, ‘Senin yatak istirahatın bitmedi mi?’ diye bağırdılar. Ben de ‘evet’ dedim. Bana, ‘Bundan sonra bütün işleri sen yapacaksın’ dediler. Ben de, ‘Tamam’ dedim. O sırada içlerinden birisi bana küfür ederek elindeki demirle göğsüme vurdu. Aldığım darbeden dolayı nefesim kesildi. Beni hemen revire götürdüler. Buradaki müdahalenin ardından beni Gelibolu Askeri Hastanesi'ne götürdüler. Burada müdahale yetersiz kaldığı için Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Hastanede hemen ameliyata aldılar. Ameliyat sonunda sol akciğerimin iflas ettiğini ve tüp takıldığını söylediler. 15 gün hastanede yattım. Daha sonra bana hava değişimi verip memleketime gönderdiler. Şu an hala daha sağlığıma kavuşamadım. Nefesim kesiliyor ve ağır efor sarf edecek işler yapamıyorum” iddialarında bulundu.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Avukat Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, müvekkilinin ifadesini tekrarlayarak, “Müvekkilim bu olaydan sonra sağlığını kaybetmiş, gerekli tedavilerin ardında hava değişimine gönderilmiştir. Müvekkilim revirde ve hastanede yattığı sıralarda şüpheliler tarafından tehditler gönderilmiş, şikayetinden vazgeçmemesi durumunda başına geleceklerinin hesabını veremeyeceği söylenmiştir. Bu yüzden hakaret, tehdit, darp, vücut bütünlüğüne zarar verme, kasten yaralama askerlikten soğutmaya çalışma nedeniyle 2 şüpheli ve görevlerini yerine getirmeyen memurlar, olay günü nöbetçi amir ve komutanlarından da şikayetçi olmuş ve mahkemeye şikayet dilekçesi vermiştir. Şikayet dilekçesi neticesinde savcılık tarafından 2 şüpheli ve tanıkların ifadeleri alınmış ve 2 zanlıdan biri tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Bundan sonra mahkeme nezdinde diğer şüphelilerin de tespit edilip cezalandırılması söz konusudur. Bu aşamada müvekkilim maddi ve manevi zarara uğramıştır. Gerek cezai gerekse hukuki yönden gerekli başvuruları yapmak için hazırlıklarımızı yapmaya başlayacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız” açıklamasını yaptı.