BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayıp balıkçı üç gündür aranıyor

Adıyaman'da gece geç saatte balık tutmak için göle giren ve alkollü oldukları öğrenilen üç kişiyi taşıyan kayık alabora olunca, bir kişi gölette kayboldu.

Abone ol

İddiaya göre, Gölbaşı gölünde üç kişinin bulunduğu kayık alabora oldu. Gece geç saate kadar içki içen ve sarhoş olan üç kişinin içki alemi kayık kazasıyla sonuçlandı. Gölbaşı ilçesinde göletten tuttuğu balıkları satan Recep İrendeli (44) ve arkadaşları Akın Akan ve Sezai Çetiner içki içtikten sonra yemek için göletten balık tutmaya karar verdiler.

Balıkçı Recep İrendeli balıkçı kayığıyla gölün ortalarına doğru ilerledi. Sarhoş olan üç arkadaş, daha önceden atılan torları kontrol ederek torlarda ki balıkları tutmaya çalıştılar. İki toru kontrol ettikten sonra üçüncü tora bakmak isterken kayık alabora oldu.


Kayığın alabora olmasıyla birlikte suya düşen üç kişi kıyadan yaklaşık 150 metre mesafeden yüzmeye başladılar. Akın Akan ve Sezai Çetiner yüzerek sazlıkların bulunduğu kıyıya ulaşmayı başardı.


Çok iyi bir yüzücü olduğu belirtilen Recep İrendeli ise yüzerek kıyıya yaklaştı fakat daha sonra gölün sularına gömüldü. Kıyıya çıkan iki kişi hemen polis ekiplerine bilgi verdi. Gece geç saatte olay yerine gelen polis ekipleri sazlık bölgede sabaha kadar kayıp şahsı aradı.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nin dalgıç ekipleri kayıp şahsın bulunması için çağrıldı. Dalgıç ekipleri kayığın alabora olduğu bölgede arama başlattı. Dalgıç ekipleri iki günden beri aramalarını sürdürüyor. Kayıp şahsın yakınları dalgıç ekiplerinin çalışmasının yetersiz olduğunu ifade ettiler. Balık adamların dalışlarından sonuç çıkmayınca şahsın yakınları ve dalgıç ekipleri çareyi tor atmakta buldu. Tor atan şahsın yakınları torla şahsı bulmaya çalıştı. Torla yapılan aramadan da sonuç çıkmadı.

KAYIP ŞAHSIN YAKINLARI OLAYI ŞÜPHELİ BULUYOR

Recep İrendeli'nin kardeşi Abidin İrendeli, ağabeyinin çocukluktan beri balıkçılık yaptığını ve çok iyi bir yüzücü olduğunu belirterek, boğulmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Abidin İrendeli, ağabeyiyle birlikte kayıkta bulunan iki kişinin polis tarafından serbest bırakılmasına anlam veremediğini belirterek, "Üç arkadaş geliyor ve tora bakıyorlar. Kayık alabora oluyor. İki tanesi yüzerek kıyıya çıkıyor. 10 metre kadar geldikten sonra bakıyorlar ki ağabeyim yok. Ağabeyim çok iyi yüzer. Boğulacak birisi değil. O kadar sarhoş değilmiş. Çok iyi yüzücüdür. Mümkün değil boğulması. Polis diğer iki arkadaşı serbest bıraktı. Ben bunu anlamıyorum. Üç günden beri dalgıç ekipleri ağabeyimi arıyorlar fakat yeterli değil. Gün içersinde aramaları yetersiz" dedi.

Kayıkta bulunan Akın Akan'ın babası Abdullah Akan ise, oğlunun çocukluktan beri diğer iki kişiyle arkadaş olduğunu ve aralarında kötü bir durumun geçmesinin mümkün olmadığın belirterek, böyle bir şeyin olamayacağını söyledi.

Akan, "Bu üç arkadaş içki içtikten sonra göldeki torlardan balık tutup yemek istemişler. Oğlum ve diğer arkadaşından edindiğim bilgiye göre bunlar üçüncü tora bakarken alabora olmuşlar. Kıyıya doğru yüzmeye başlamışlar. Recep 'Siz en yakın yere çıkın ben size kavuşurum' demiş. Benim oğlan gömleği çıkarmaya çalışmış. Gömleği çıkartırken dibe gitmeye başlamış. Kendisini kıyıya zor atmış. Sarhoş olabilirler. Kavga edebilirler ama böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Bunlar çocukluktan beri arkadaşlar.

Benim oğlanı göle alıştıran Recep'tir. Böyle bir şey olmaz" diye konuştu.
Akşam saatlerine kadar süren aramalar sonuç vermeyince ekipler ve kayıp şahsın yakınları aramaları bir gün sonraya bıraktı. Kayıp şahsın yakınlarında ümitler tükenirken, şahsın cesedinin bulunmasını bekliyor. Kayıp şahsın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.