BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan itfaiyesi yenileniyor

İtfaiye Müdürlüğü, uydudan araç takip sistemi ve gelen çağrıların ses kaydının yapıldığı sistem ile artık daha iyi hizmet verebilecek.

Abone ol

Yangına dayanıklı elbiseler ile personelini donatan İtfaiye Müdürlüğü, uydudan araç takip sistemi ve gelen çağrıların ses kaydının yapıldığı sistem ile artık daha iyi hizmet verebilecek.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş, en acil ihtiyaçlarının ateşe dayanıklı elbiseler olduğunu ve bu ihtiyacı giderdiklerini söyledi.
Karakaş sözlerine şöyle devam etti. “40 takım yangına yaklaşma elbisesi aldık. Nomeks kumaş ve nomeks iplikten imal edilmiş bu elbiseler dışında çelik tabanlı, çelik burunlu, kimyasal maddelere ve ateşe dayanıklı ayrıca elektrik çarpmalarına karşı iletkenliği olmayan çizmeler tedarik ettik. Polikarbondan imal edilmiş ateşe ve darbelere dayanıklı baretler ve maskeler aldık. Bu malzemeler bizler için hayati önem taşıyan malzemeler. Bunlar sayesinde hem personelimizin can güvenliğini sağlamış olduk hem de daha aktif ve etkili müdahale imkanı sağladık.”
Uydu takip sistemleri hakkında da açıklamada bulunan Karakaş, artık merkezden araçların nerede olduklarını, olay yerine kaç dakikada intikal ettiklerini tespit edebildiklerini vurgulayarak, yangınlarda en çok karşılaştıkları problemin olaya geç müdahale iddiaları olduğunu ve bu iddialara artık dijital ortamda tutulan kayıtlar ile cevap verebileceklerini söyledi. Karakaş: “Biz gelen çağrıları kaydetmeye başladık. Artık hangi dakikada çağrı aldık. Ne zaman olay yerine intikal ettik. Kaç dakikada müdahaleye başladık, bunların hepsi dijital ortamda kaydediliyor. Üç yıl saklanıyor. Her soruya her eleştiriye bu kayıtlar ile makul ve tatmin edici cevap verme imkanımız olacak. Bu sistem bizler için çok önemliydi ve Belediye Başkanımız Yüksel Çakır’ın talimatı ile hem ateşe dayanıklı elbiselerimize hem de çağrı kayıt ve araç takip sistemimize kavuştuk“ dedi.

2010 yılı başından buyana şehir merkezinde 26, belde ve köylerde 12 olmak üzere 38 yangına müdahale ettiklerini ve iki araç yangınını söndürdüklerini söyleyen Karakaş, bu rakama arazi, arsa, ot yangını gibi yangınları da eklediklerinde bu yıl gerçekleştirdikleri yangın müdahalesinin 72 olduğunu belirtti. Karakaş, “72 yangın müdahalesi dışında 2010 yılı içerisinde 4 trafik kazasına da kurtarma aracı ile müdahale ettik. Erzincan halkının can ve mal güvenliğini sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi yenileyerek yangınlara ve kazalara müdahale imkanlarımızı artırdık” dedi.