BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kavakçı, Ecevit için ne dedi?

Ecevit'in "haddini bildiriniz" sözleriyle çıkıştığı Merve Kavakçı, ölüm haberine ne dedi?

Abone ol

Bülent Ecevit'in o sözü tarihe geçmişti. Genel Kurul salonunda çok sert bir tonla "Bu hanımefendiye haddini bildiriniz." sözü unutulmadı. Güvercin ruhlu Ecevit gitmiş, salonda şahin oluvermişti.

Kavakçı hatırlandığında hep o sahne akıllara gelir: Ecevit'in "haddini bildirin" sözü. O sahnenin iki aktörü vardı. Birisi Ecevit, diğeri Mervet Kavakçıydı. Şimdi Ecevit öldü...  İşe bu olaylar sonrası 1999 yılında TBMM Genel Kurulu'nda Merve Kavakçı'ya milletvekili yemini ettirmeyen Bülent Ecevit'in vefatı soruldu. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Kavakçı'nın bu soruya verdiği "Dava en yüce mahkemeye intikal etmiştir. Şu aşamada başka bir şey söylemek uygun değildir." şeklindeki cevabı değerlendirdi.  Yazar bu cevabı olarak algıladı. Ecevit'i öven Kavakçı'yı eleştiren yazar şu görüşü savundu:

"O gün darbe başarılsaydı, Türkiye’de neyin nereye gideceğini kimse bilemezdi. Merve Kavakçı silindi gitti. Ama demek ki içindeki o metalik duygusuzluk, bütün soğukluğuyla devam ediyormuş.Merak ettiğim tek cümlenin bende yarattığı duygu bu oldu. O metalik soğukluk."