BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

Anıtkabire ziyaretçi akını

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 68. yılında Anıtkabir, binlerce ziyaretçiyle doldu taştı.

Abone ol

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen devlet töreninin ardından saat 11.00'de halkın ziyaretine açılan Anıtkabir'in kapısında Türkiye'nin dört yanından gelen vatandaşlar, saatler öncesinden beklemeye başladı. Bu arada, Anıtkabir'in kapısında karanfil ve gül ile Türk bayrağı satan seyyar satıcılar da yerlerini aldı.

Anıtkabir'in ziyarete açılmasıyla birlikte başı ilköğretim okullarından gelen öğrenciler çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e gelen küçük ziyaretçilerden bazıları da dev bayrakları başlarının üzerine taşıyarak Ata'nın kabrini selamladı.

Vatandaşlardan bazıları burada dualar ederken, kimi ziyaretçiler de Atatürk'ün kabrine kapandı ve gözyaşları döktü. Ziyaretçiler, ellerindeki çiçekleri Ulu Önder'in kabrine serpiştirdiler. Pusetlerinde bebekleriyle gelenler de olurken, Ata'nın kabrinin önünde ellerinde fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı.

Ulu Önder Atatürk'ün ziyaretine gelenlerin içinde halk ozanı Aşık Veysel'in kızı Menekşe Süzer de yer aldı.

Atatürk'ün kabrinin başına elinde bir kase helvayla gelen Süzer, "Atatürk'ün yıldönümü için geldim" diyerek helvadan çevredekilere de dağıttı.

Atatürk'ün 10 Kasımdaki ziyaretçileri arasında Japon turistler de vardı. Japon grup, büyük ilgiyi şaşkın gözlerle izlerken, bol bol da fotoğraf çekti.

Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği İstanbul Şubesi'nin üyeleri, üzerlerinde milli mücadele yıllarının üniformalarıyla geldikleri Anıtkabir'de vatandaşlarca alkışlar ve çiçek seliyle karşılandı.

Ziyaret sırasında Ata'nın kabrinin bulunduğu bölümden Zafer Kulesi'ne kadar uzun kuyruklar oluştu.