BIST 10.878
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.494,93
HABER /  GÜNCEL

Canvest Showu satın aldı mı?

Kanadalı Canvest Grubu'nun Show ve Akşam'ı satın aldığı iddiası kulaktan kulağa yayıldı.

Abone ol

Kanada sermayeli Canvest Grubu öteden beri Türkiye'de medya alanında söz sahibi olmak istiyordu. TGRT ve Star ile ilgilenen ancak televizyon kanalı satın alamayan grup hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Canvest'in Show TV ve Akşam gazetesini satın aldığı iddia edildi. Haberin internet sitelerine düşmesinin ardından gözler Canvest'ten gelecek açıklamaya çevrildi.

Medyatava sitesine konuşan grubun Başkan Yardımıcısı Fatih Akol iddiaları yalanladı ancak açık kapı bıraktı. Televizyon kanalı peşinde olduklarını gizlemeyen Akol şunları söyledi:

"Show TV'yi aldığımız yönündeki haberler spekülasyondan ibaret. Halen radyolarımızda yayına devam ediyoruz. Ancak Canwest'in Türkiye'de TV kanalı sahibi olmak istediği bilinen bir gerçek. Bu yüzden de Star'ın ihalesine girdik. Sektörün oyuncusu olarak piyasadaki gelişmelerin yakın takipçisiyiz. Ancak Show TV ile böyle bir anlaşma yapmış değiliz. Anlaşmış olsak resmi olarak açıklarız. Ancak altını çizelim; sektördeki kanalların durumunu ya da satılıp satılmadığıyla ilgili pozisyonlarını yakından takip ediyoruz."