BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan gövde gösterisi

AK Parti, 2. Olağan Büyük Kongresi'ni yarın gerçekleştirecek. İşte kongrenin detayları..

Abone ol

 ASKİ Spor Salonu'nda yapılacak kongre saat 10.00'da başlayacak. Bin 458 delegenin oy kullanacağı kongrede genel başkanlık, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel Merkez Partiiçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için seçimler yapılacak.

Kongrede Başbakan Erdoğan'ın karşısına aday çıkmadı. Kongreye tek genel başkan adayı olarak giden Başbakan Erdoğan'ın yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda kadınların sayısını arttıracağı ve gençlere yer vereceği öğrenildi. Erdoğan'ın mevcut MKYK'da geniş kapsamlı revizyon yapması bekleniyor. Mevcut MKYK üyelerinin 20'sinin değişebileceği ifade ediliyor.

EMİNE ERDOĞAN İLE PARTİLİLERİ SELAMLAYACAK
14 Ağustos 2001 tarihinde siyaset arenasındaki yerini alan AK Parti, 2. Olağan Büyük Kongresi'ne yeni hazırladığı sloganla gidecek. Yeni sloganını 'Türkiye'nin Partisi, Türkiye'nin Lideri' olarak belirleyen parti, il teşkilatlarına da kendi sloganlarını belirlemesi için talimat verdi. 'Türkiye' vurgusunun yapılacağı kongrede partililere Türk bayrağı ve AK Parti flaması dağıtılacak. AK Parti kongresini izlemek üzere 400'ün üzerinde köşe yazarı, muhabir, fotomuhabiri, kameraman ve teknik ekip akredite oldu. AK Parti kongresi pazar gecesi hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreni ile aynı gün yapılacak.

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki ve Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katıldıktan sonra kongre salonuna geçecek. Erdoğan'ın yaklaşık iki saat sürecek bir konuşma yapması bekleniyor. Erdoğan, kongre başlangıcında eşi Emine Erdoğan ile birlikte partilileri selamlayacak. Kongrede delegelere deri çanta hediye edilecek. Parti yönetimi Türkiye'nin dört bir yanından gelecek delegeler için 6 otelde rezervasyon yaptırdı. Kongrede ayrıca parti tüzüğünde de değişiklik yapılacak. Delegelerin onayına sunulacak değişiklikle ön seçimde Genel Başkan'a tanınan kontenjan adayı belirleme yetkisini partinin 50 kişilik karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na devredilecek.

Parti, kongre için Türk Halk Müziği sanatçısı Özhan Eren'e de iki yeni şarkı yaptırdı. AK Parti kongresi yoğun güvenlik önlemlerine de sahne olacak. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılacağı kongrenin yapılacağı ASKİ Spor Salonu'nun girişlerine 25 adet x-ray cihazı yerleştirilecek. Kongreye gelen partililer, delegeler ve basın mensupları sıkı bir aramadan geçirildikten sonra kongre salonuna alınacak. Kongrede, protokol, delegeler, partililer ve basın için 4 ayrı 'güvenlik tüneli' oluşturulacak. Dış kapı girişinden başlayan güvenlik tünelleri salona kadar uzanacak. Basın, partililer, delegeler ve protokol ayrı ayrı tünellerden geçerek, salona gelecek.

KONGRE İÇİN GELEN YABANCI KONUKLARA KONUT'TA YEMEK
Kongreye çok sayıda yabancı konuk da davet edildi. Parti, kongre için 10 binin üzerinde davetiye bastırdı. Yurtdışından yaklaşık 80 davetlinin geleceği AK Parti kongresine Avrupa Parlamentosu'nun en güçlü gruplarından Hıristiyan Demokratların üye olduğu Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Wilfried Martens ve Liberaller Grubu Başkanı Graham Watson'un katılması bekleniyor. Rusya, Kazakistan, Yunanistan ve Çin'den iktidar partilerine mensup temsilciler de kongreye katılacak. AK Parti, yurtdışından gelen her yabancı heyet için bir milletvekili görevlendirdi. Başbakan Erdoğan, kongre için gelen yabancı konuklara akşam saat 20.00'de Başbakanlık Resmi Konut'ta yemek verecek.