BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.452,40
HABER /  POLİTİKA

Anıtkabirde laiklik sloganları Video

Büyükanıt Anıtkabir'den ayrılırken, halk "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları attı.

Abone ol

Büyük Önder Atatürk vefatının 68’nci yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de yapılan törende, devletin zirvesi hazır bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt makam aracıyla Anıtkabir'den ayrılırken, vatandaşlar "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları attı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez katıldığı törende, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan Cumhurbaşkanlığı çelengini Sezer’in, mozaleye koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından buradaki törenler sona erdi.

Tören sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları Anıtkabir'den hemen ayrılmadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Büyükanıt, arabasına binerken fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Çevredeki kalabalık bu sırada birden Org. Büyükanıt'ı alkışlamaya başladı. Bir süre sonra da "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı. Büyükanıt'ın arabası kalabalık nedeniyle Anıtkabir'den güçlükle ayrıldı.