BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  POLİTİKA

Sezerden ilginç laiklik tarifi

Cumhurbaşkanı Sezer, 'Atatürk'ü Anma' toplantısımda laikliği tarif etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün uluslaşma, uygarlaşma, çağdaşlaşma ve aydınlanmanın tümüne aynı anda ve ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini bildiğini ve buna inandığını belirterek, ''Onun için her şeyin temeline laikliği yerleştirerek yola çıkmıştır. En kısa söyleyişle O'na göre laiklik 'adam olmak' demektir'' dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 68. yılı nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca ''Anma Toplantısı'' düzenlendi. Cumhurbaşkanı Sezer şöyle devam etti:

''Atatürk, uluslaşma, uygarlaşma, çağdaşlaşma ve aydınlanmanın tümüne aynı anda ve ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini biliyor ve buna inanıyordu. Onun için her şeyin temeline laikliği yerleştirerek yola çıkmıştır. Çünkü Yüce Önder, çağdaşlaşmanın da uygarlaşmanın da aydınlanmanın da uluslaşlaşmanın da anahtarının laiklik olduğunun bilincindedir. En kısa söyleyişle O'na göre laiklik 'Adam Olmak' demektir. Yüce Önder, 'Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. 
Yüce Önder'e göre 20 yaşında bir yobaz ihtiyar, 70 yaşında bir idealist ise zindedir, gençtir.''

''ONURUMUZ OLMALI''
Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluş yıllarında uygulanan bağımsız ekonomi politikasıyla 13 yıl boyunca dünyanın en yüksek kalkınma hızına sahip olduğunu, ekonomisi güçlenen Türkiye'nin, Atatürk'ün dirayeti ile dış politikada da etkin rol oynadığını ve onurlu bir dönem geçirdiğini belirtti. Atatürk, bağımsızlık ve özgürlüğün ancak çok çalışarak sağlanıp korunabileceğini ''Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar'' sözüyle ortaya koyduğunu anlattı.