BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

10 Kasım dövünme günü olmasın

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 10 Kasım'daki anma törenlerine değindi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''10 Kasımların ağlama ve dövünme günleri olmaktan çıkıp, Atatürk'ü anma, anlama ve anlatma günlerine dönüşmüş olması aklın gereğiydi. Bundan da fevkalade memnun olduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 68. yıldönümü nedeniyle İzmir'de düzenlenen anma etkinliklerine katılan Bakan Çelik, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Buradan Konak Meydanı'ndaki ''Anıtkabir İzmir''de sergisinin açılışına katılan Bakan Çelik, meydanda gördüğü öğrencilerle sohbet etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah ve mesai arkadaşlarını, ''minnetle, rahmetle, özlemle'' andığını belirten Bakan Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, 10 Kasımın ruhuna uygun bir sergi açtığı için teşekkür etti. Cumhuriyetin, elde edilen kazançların en büyüklerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, ''Bizim görevimiz, vazifemiz Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır'' dedi.

Bakan Çelik, şöyle konuştu: ''10 Kasımların ağlama ve dövünme günleri olmaktan çıkıp Atatürk'ü anma, anlama ve anlatma günlerine dönüşmüş olması aklın gereğiydi. Bundan da fevkalade memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Bir şeyi çok iyi bilmemiz lazım. Millet olarak 73 milyon insan Atatürk'e ve Cumhuriyet'e sahiptir, onu gönlünde yaşatmaktadır. Onu Türkiye'nin ortak paydası olarak görmektedir. Anıtkabir Türk halkının gönlündedir. Gazeteci-yazar Çetin Altan'ın bir sözü var, (İnsanlar fanidirler bir kısmı toprağa girerler ama bir kısmı ansiklopediye girer.) Ben onu şöyle değiştirmek istiyorum. Bir kısım insanlar toprağa girer, bir kısım insanlar diğer insanların gönlüne girer ve orada yaşar. Önemli olan budur. Ne mutlu o insanlara ki fani bedenleri bu alemden göçüp gittikten sonra yaptıklarıyla, ilkeleriyle, eserleriyle ve bıraktıkları olumlu izlenimlerle insanların gönüllerinde yaşamaya devam ederler. Bu her faniye nasip olacak bir şey değildir. Türk halkı Atatürk'ü gönlünde yaşatmaktadır. Yaptıklarını ve eserlerini gönlünde yaşatmaktadır. Cumhuriyetimiz 83. yılda daha güçlüdür.''

Demokratik, laik, sosyal vasfı ön planda olan hukuk devletine sahip olmanın, en büyük değer olduğunu ifade eden Bakan Çelik ''Atatürk'e vefa borcunu ödemenin en iyi yolu, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine Türkiye'yi, Türk milletini çıkarmaktır. Gerçek anlamda Atatürkçülük budur. Onun hatırasına, eserlerine gösterilecek en önemli saygı budur. Türkiye'yi uluslararası arenada başı dik, onurlu, güçlü bir ülke yapmak, içerde huzur ve barışla yaşamayı temin etmektir'' diye konuştu.