BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kastamonu doğalgazı sevdi

Kastamonu'daki doğalgaz çalışmalarında son durumu değerlendiren KARGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara hedeflerini açıkladı.

Abone ol

Kastamonu'daki doğalgaz çalışmalarında son durumu değerlendiren KARGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, şu anda abone sayılarının 7 bin 500 olduğunu, yıl sonu itibariyle de bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

2010 yılı yatırım programına kredi kartına 10 taksit sloganıyla başladıklarını belirten Kastamonu KARGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, bu kampanya çerçevesinde 2 bin 300 abone kaydı aldıklarını ve iki yıllık süreçte yaptıkları 5 bin aboneyi, 4 aylık süreçte 7 bin 500'e ulaştırdıklarını açıkladı.

Kastamonu'da bu güne kadar 115 kilometre hat tesis edildiğini söyleyen ve abone olmuş bin 655 binanın da bina bağlantılarını yaptıklarını belirten Mevlüt Kara, "2010 yılı sonunda tesis metrajımız 140 kilometre, bağlantısı tamamlanan bina sayımızda 2 bini aşacaktır.

Mevcut şebeke kapasitemiz ile şu anda 20 bin konuta hizmet verebilecek durumdayız. Kastamonu'da 40 bin su abonesi bulunduğunu göz önüne alırsak, kentin yarısına hizmet verebilecek duruma geldik. Şu anda bağlantısı yapılmış olan binalarda halen 5 binden fazla abone olmayan konut bulunmaktadır” diye konuştu.

Mart ayında kredi kartına 10 taksit olarak başlattıkları kampanyada her ay bir taksit geri düştüğünü belirten Kara, “Bu ay 7 taksit olarak devam edecek. Temmuz ayında taksit sayısı 6'ya inecek. Kuzeykent, İnönü mahallelerinin tamamına yakınında ve Mehmet Akif Ersoy ve Aktekke mahallelerinin de büyük kısmında doğalgaz altyapıları tamamlanmıştır.

2010 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu'na doğalgaz verebilmek için Karaçomak Deresi (Kışla Caddesi, Cumhuriyet Caddesi) boyunca doğalgaz hatları tesis edilecektir. Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın doğalgazın hem rahatlığından, hem ekonomisinden, en önemlisi de çocuklarımızın sağlığına katkısından dolayı bir an önce doğalgaza geçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“ANA CADDE TRAFİĞE KAPATILACAK”

Saraçlar Mahallesi'nde bu dönem itibariyle faaliyete geçecek olan Polis Meslek Yüksek Okulu'na doğalgazı ulaştırmak için 1 Temmuz itibariyle Kışla Caddesi'nde kazı çalışmalarına başlayacaklarını da söyleyen Mevlüt Kara, “Yaklaşık 1,5 ay sürecek olan bu çalışma Kışla Caddesi ve ardından Cumhuriyet Caddesi'nde devam edecek.

Bu süre içerisinde bu caddeler trafiğe kapatılacak. Trafik ana yolun diğer tarafından gidiş-geliş şeklinde sağlanacak. Çalışma sırasında, altyapı çalışmasının tabiatı gereği oluşacak rahatsızlık nedeniyle Kastamonu halkından hoşgörü bekliyor ve şimdiden özür diliyoruz” dedi.

Doğalgazın ekonomik bakımdan diğer yakıtların çok çok önünde olduğunu da söyleyen Mevlüt Kara sözlerini şöyle sürdürdü:
“Evinde mutfak ve sıcak su için tüp kullanan bir konut sahibi yılda bin 300 TL civarında tüp için, ısınma için ise doğalgazdan sonraki en ucuz yakıtı kullanıyorsa en az bin 500 TL ücret ödemek zorundadır. Buna göre toplam yıllık harcaması 2 bin 800 TL olmaktadır.

Isınma, sıcak su ve mutfakta doğalgaz kullanan bir konutun bir yılda KARGAZ'a ödeyeceği toplam fatura ise bin 500 TL'nin altında olacaktır. Üstelik bu bedeli taksit taksit ödeyecektir. Doğalgazın ucuzluğu özellikle yaz döneminde çok daha net hissediliyor. 2009 yılı yaz döneminde, doğalgaz kullanan vatandaşların yarıdan fazlasının yaz dönemindeki aylık fatura ortalaması 10 liranın altında kalmıştır.

Buna göre bir yılda mutfak ve sıcak su ihtiyacı için doğalgaz kullanan vatandaşın bir yıllık yemek pişirme ve sıcak su faturası en fazla 120 TL yani yaklaşık 2 tüp bedeli olacaktır. Sadece tüpten kaynaklı yıllık kazanç bile bin TL'den fazladır.”