BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta enfes Halk Oyunları şenliği

Tokat'ta düzenlenen Yetiştirme Yurtları Halk Oyunları Şenliğinde 6 yaşındaki miniklerden oluşan ekibinin oyunu ilgi gördü.

Abone ol

Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 91. yıl dönümünü kutlamaları kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü Yetiştirme Yurtları 7. Halk Oyunları Şenliği Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Tokatlıların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte ilk olarak sahneye çıkan Giresun 06 Çocuk Yuvası ekibinin gösterileri ilgi gördü. Minikler sahnede yöresel oyunların yanında yaptıkları kol bastı oyunu alkış topladı.

Gösterilerini yaparak sahneden inen miniklerle yakından ilgilenen Tokat
Valisi Şerif Yılmaz, çocukları protokol koltuklarına oturttu. İlerleyen saatlerde minikler uykuları gelmesi üzerine öğretmenleri ile birlikte şenlik alanından ayrıldı.

Giresun 06 Çocuk Yuvası Müdürü Mustafa Saraydan, çocukların onure olduğu programda Giresun'u en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. 7 çocuktan oluşan ekibin her yıl yaşlarını doldurarak başka bir yurda gitmesi nedeni ile yenilendiğini ifade eden Saraydan, miniklerle Türkiye'yi renklendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Şenlikte konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Biz 70 milyon bir aileyiz. Birlik, beraberlik kardeşlik içerisinde ayrımız gayrımız olmadan her neresinde yaşarsak yaşayalım biz bir aileyiz. Bu aileyi bölmek, parçalamak için çok uğraştılar. 91 yıl önce de uğraştılar. Bugün de uğraşıyorlar, yarın da uğraşacaklar. Ancak, biz bir beraber olunca, sevdikçe inanın hiçbir zaman bu millette ayrı gayrı olmaz. Bu devlet ilelebet payidar olur'' dedi.

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat kız ve erkek yetiştirme yurtları halk oyunları ekiplerinin hünerlerini sergilediği şenlikte Vali Yılmaz, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Vekili Sefer Koç'a, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin de Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın danışmanı Yıldırım Tektaş'a plaket verdi.