BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kılıçdaroğlu Dut Festivaline katıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Ayaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivali'ne katıldı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizim güzel bir atasözümüz vardır, 'balık baştan kokar' derler. Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve kokuyu yok etmek lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor, işte o zaman yapacağız. En büyük güç halktır. Biz halkla beraber yürüyeceğiz'' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, milletvekilleri ve parti yöneticileriyle birlikte Ayaş Belediyesi tarafından düzenlenen
Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivali'ne katıldı.

Festival alanına Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın kullandığı üstü açık ciple gelen Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında izdiham yaşandı. Bir çocuk yaşanan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına Başbakan Erdoğan'a 'Recep bey' hitabıyla başladı. Halktan yana bir düzen kurmanın yolunun 'temiz siyaset'ten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, meydandakilere ''Parlamentoda naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı, kalpazan ister misiniz?'' diye sordu. Meydandakilerin ''İstemiyoruz'' yanıtı üzerine Kılıçdaroğlu, ''O zaman 'temiz siyaseti getireceğini' söyleyen, halktan yana politikalar üreten CHP'ye ihtiyaç var demektir'' diye konuştu. Kul hakkı yiyenden
hesap sormanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin ''sadaka devleti değil sosyal devleti yeniden inşa edeceğini'' anlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bizim güzel bir atasözümüz vardır, 'balık baştan kokar' derler. Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve kokuyu yok etmek lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor, işte o zaman yapacağız. En büyük güç halktır. Biz halkla beraber yürüyeceğiz. Çiftçi, köylü, sanayici, memur, emekli bu düzenden memnun değil. Alın terinin karşılığını alamıyor. Bu düzenden kim memnun? Recep Bey memnun. O yüzden bu düzeni değiştireceğiz, halktan yana bir düzen kuracağız. Alın teri döken, her yerde ve er zaman kazanmalı. Havadan para kazananlar üzülmeli.''


Kılıçdaroğlu, Ayaş'ın tarihi, doğası, el sanatları ve yöresel ürünleriyle birçok zenginliğe sahip olduğunu ve bir dünya markası olmayı hak ettiğini söyledi. Ayaş'ın tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğunu ve o tarihi yeniden ayağa kaldıran bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ilçeye hizmet eden herkesi kutladı.

AYAŞ SPOR ATKISI TAKTI

Kılıçdaroğlu, "Güneşimiz, toprağımız, suyumuz, yedi bölgemiz, dört iklimimiz, güzel insanlarımız var ama helvayı yapacak adam yok. Bu ülkede helvayı yapacak adamı seçmek sizin elinizde. Sandığa gideceğiz. Mühür sizin elinizde. O mührü adaletten yana kullanmaya, yetim hakkı yiyenden hesap sormaya var mısınız? Varsanız o zaman hiç endişe etmeyin. Halkın iktidarı kurulacak, Recep Bey'in kimyası bozulacak. Kimyasının bozulmasıyla da kalmayacak, onların düzenini de değiştireceğiz. Halktan yana bir düzen
kuracağız. Recep'i halkın oylarıyla yolcu edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim. Biz 'temiz siyaset' diyoruz ama öbür taraftan dut yemiş bülbül gibi hiçbir ses gelmiyor. Neden? Çünkü temiz değiller ki temiz siyasetten bahsetsinler'' şeklinde konuştu.


Konuşmasının bir bölümünde boynuna Ayaşspor atkısı takan Kılıçdaroğlu, protokolde otururken kendisine ikram edilen dutlardan yedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Ayaş Belediye Tesisleri'nde öğle yemeği yedi.
Ayaş Geleneksel Dut, Tarihi Evler ve El Sanatları Festivali'ne Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da katıldı.