BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PKK yandaşlarını çıldırtan işyeri!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ailelerin çocuklarına iş ve ekmek sağlayan bir tekstil atölyesi PKK yandaşları tarafından kundaklandı.

Abone ol

Adana Valisi İlhan Atış tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ailelerin çocuklarını kapsayan "Sevgiye uzanan eller" projesine destek verdiği ileri sürülen bir kişinin tekstil atölyesinin PKK yanlıları tarafından kundaklandığı iddia edildi.

Gece yarısı işyerine giren şahıslar duvara sözde PKK bayrağını simgeleyen renkler ile "Halkına sen hainlik ettin. Bedeli budur. Defol buradan işbirlikçiye yer yok" yazdı.

Adana Valisi İlhan Atış'ın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ailelerin çocuklarının PKK sempatizanlarının yaptığı korsan gösterilerde kullanmasının önüne geçmek ve çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak için bu yıl "Sevgiye uzanan eller" ve "Çiçek tutan eller" projeleri uygulamaya geçti. Proje kapsamında çocuklara, Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Şakirpaşa Kapalı Spor Salonu'nda okuldan arta kalan dönemde spor eğitimi verildi. Çocuklar proje kapsamında Çanakkale'ye götürülerek şehitliği gezdi.

Mahallede yaşanan bu olumlu gelişmelere mahalle sakinleri destek verdi.
Vali Atış yaptığı bir açıklamada, bu proje kapsamında polise taş atan çocukların yüzde 80 azaldığını daha da azalacağını söyledi.
Durumdan rahatsız olan PKK yanlıları, dün harekete geçti. Projeye destek verdiği ileri sürülen Memduh Ç. isimli kişinin tekstil atölyesini kundaklayarak kullanılamaz hale getirdiler.

Dün gece yarısı atölye içine giren kişi ya da kişiler önce atölyenin girişine sözde PKK bayrağını simgeleyen renklerden oluşan "Halkına sen hainlik ettin. Bedeli budur. Defol buradan işbirlikçiye yer yok" diye yazdı. PKK yanlıları ardından atölyeyi ateşe verdi. Gece yarısı bir vatandaş yangın çıktığını fark etmesiyle durumu polise haber verdi. Polis olay yerine itfaiyeyi çağırdı.

İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Ancak atölyedeki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Atölye sahibi Memduh Ç., atölyesinin kullanılamaz hale geldiğini görünce şaşkına döndü. Atölye çalışanları olay yeri inceleme ekibinin çalışmalarını üzüntüyle takip etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri olayla ilgili bir çalışma başlattı. İş yeri sahibi olayla ilgili ifade vermek üzere emniyete gitti. Memduh Ç.'nin valiliğin yapmış olduğu projeye destek verdiği için atölyesinin kundaklandığını ileri sürdüğü öğrenildi.