BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Karayalçından CHPye cevap!

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın CHP'den aday olacak mı? Karayalçın bu konuda son noktayı koydu. Bakın ne dedi?

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak söylentilerine son noktayı koydu. "Öyle bir şey yok" dedi. 

Karayalçın, yerel seçimlere ilişkin sorularını yanıtladı.

BÜYÜKŞEHİR'E ADAY MI?

SHP'nin yerel seçimler için tüm teşkilatıyla kapsamlı bir hazırlık içinde olduğunu anlatan Karayalçın, ''Bizim partimizde, kimin nereye aday olacağını örgütümüz belirler. Genel Başkan olarak benden başlayarak en kıdemsiz üyemize kadar herkes her göreve talip olabilir. Ancak kimin nereye aday olacağına Parti Meclisi'nde (PM) karar verilir'' dedi.

SHP'nin ve tüm üyelerinin görev ve sorumluluk üstlenme bilinciyle hareket ettiğini belirten Karayalçın, yerel seçimlere de bu bilinçle hazırlandıklarını anlattı. Karayalçın, SHP PM'nin 11 Ekimde yapılması planlanan toplantısında aday belirleme yöntemi konusunda da karar alacağını ifade etti.

CHP'DEN ADAY OLMAYACAK

Yerel seçimlerde herhangi bir siyasi parti ile işbirliği konusunda temasları olmadığını da kaydeden Karayalçın, şöyle konuştu:

''SHP olarak biz, 2002, 2004 ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ittifak için çok çaba harcadık. Hatta 22 Temmuz 2007 seçimlerinde büyük uğraşlarım oldu. Ama CHP ve DSP seçime ikili olarak girdiler ve başarısız oldular. Bu üç seçimdeki girişimlerin ardından, küskünlük ya da kırgınlıktan dolayı değil, sonuç alamadığımızı dikkate alarak, benim veya SHP'nin bu doğrultuda bir girişimimiz olmayacak. Bizim girişimimiz yok, bu anlamda herhangi bir partiden bize dönük resmi bir temas da yok.''

YOKSUL AİLELERE 600 YTL YARDIM

Yerel yönetim seçimlerinin, adayların ötesinde seçmene sunulacak programlar açısından da önemli olduğunu vurgulayan Karayalçın, SHP'nin bu kapsamda hazırladığı ve ''Yerel Yaşam'' adını verdiği programı vatandaşlara tanıttığını söyledi. Programın özel idareleri, belediyeleri ve muhtarları kapsadığını belirten Karayalçın, ayrıca TBMM ve hükümetin bu birimlerin çalışmalarına katkıda bulunmasına yönelik önerileri de içerdiğini kaydetti.

Karayalçın, programın ''Deniz Feneri Derneği e.V Davası'' ile gündeme gelen yoksul vatandaşlara yardım konusundaki tartışmaların önüne geçecek bir öneriyi de gündeme getirdiğini belirterek, ''Biz hemşehrilik geliri diye bir kurum sunuyoruz. SHP'li belediye başkanları seçildiklerinde kendi belediyelerinin sorumluluk alanı içindeki yoksul her 4 kişilik aileye toplamda 600 YTL tutarında hemşehrilik geliri desteği verecek'' dedi.