BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  GÜNCEL

Konyaya bugünlerde dikkat!

Tatil için yola çıkmaya hazırlananlar bu habere bir gözatın!

Abone ol Ülkenin ortasında bulunan, trafikte geçiş noktası konumundaki Konya'yı Ankara, İstanbul ve Antalya'ya bağlayan kara yollarında araç yoğunluğu ortalamanın 5 katına ulaşıyor.

Kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan karayollarında araç yoğunluğu açısından ülkenin en işlek bölgelerinden biri olan Konya, bayram tatilinde yola çıkacak çok sayıda kişinin geçiş güzergahında bulunuyor.

5 KATI FAZLA TRAFİK

Özellikle Konya'yı İstanbul, Afyonkarahisar, İzmir, Eskişehir, Bursa gibi illere bağlayan kara yolu ile Ankara ve Antalya kara yollarında yoğunluk, polisin verdiği bilgilere göre 5 katına ulaşıyor.

Normalde günde 5 bin aracın geçtiği Konya-Ankara kara yolunu bu tatil dönemi başında ve sonunda günde 25 bin, 7 bin araç ortalaması bulunan İstanbul yolunu 35 bin ve 4 bin aracın geçtiği Antalya yolunu ise 20 bin aracın kullanması bekleniyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Recep Baş, sürücülerin tatil için yola çıktıktan sonra ülkenin ortasında bulunan Konya'ya genelde yorgun ulaştığını söyledi.

KONYA'YI GEÇERKEN MOLA VERİN

Konya'dan sonra devam edecek sürücülerin yolların düz olması nedeniyle kaza yapma riskinin yüksek olacağını ifade eden Baş, şu uyarılarda bulundu:

''Bu yüzden sürücülerin dikkat kaybına karşı mutlaka mola vermeleri, dinlenmeleri gerekiyor. Konya'nın bir ucundan diğer ucuna ulaşmak bile saatler alabiliyor ve yolun büyük bölümü düz. Yorgunluk, düz yollar sürücünün refleksini zayıflatabilir, dikkat kaybında artışa yol açabilir. Tatil yolculuğuna çıkanların, kara yolunda Konya levhasını görünce ve Konya çıkışında mutlaka dinlenmelerini öneriyoruz. Tatil dönemlerinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının arttığı düşünüldüğünde sürücülerin yapılan uyarıları dikkate almalarını bekliyoruz.''

Son bir not daha... Bu güzergahdaki radar sayısı da artırılıyor...