BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Öldü öldü dirildi

Amerika'da infazına 2 saat kala cezaevine gelen telefonla idamı durdurulan Troy Davis adlı mahkum ölüp ölüp dirildi.

Abone ol

İdam mahkumu ölüm gününü, saatini biliyordu. Bugün infaz hazırlığı başladığında zaten tir tir titriyordu. İnfaza 2 saat kala cezaevine bir telefon geldi... Amerikan Yüksek Mahkemesi idamı durdurdu. Haberi alan idam mahkumu ölüp ölüp dirildi. Amerikan Yüksek Mahkemesi, Troy Davis adlı idam mahkumunun cezasını infaza 2 saat kala durdurdu.

Yüksek Mahkeme savcıları, Troy Davis adlı idam mahkumunun davasındaki görgü tanıklarının ifadelerinin "şüpheli" olduğunu belirterek, infazın ertelenmesini kararlaştırdı.

Taraftarları, 39 yaşındaki Davis'in idam cezası almasına neden olan görgü tanıklarından bazılarının ifadelerini geri aldığı davanın yeniden görülmesini istiyordu.

Mahkemeler, yeniden yargılanma istemlerini reddetmişti. Troy Davis, 1989'da mesai dışındaki bir polis memurunu öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilmişti. Ertelenme olmasaydı Troy Davis, bugün TSİ 02.00'da idam edilecekti.

Ancak Troy Davis, "Günlerdir ölüm saatimi bekliyordum. İnfaza 2 saat kala idamı durdurdular. Yeni bir süreç başlayacak ama karar değişmezse, bir daha böyle bir şeyi yaşamak istemiyorum" dedi.